HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Çevre Denince, Temiz Derince
Orjinal Resim

Derince Belediyesi’nin Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlediği "Çevre Denince; Temiz Derince" temalı etkinlikler Çenedere Mesire Alanı’nda gerçekleşti

BAŞKAN GÖKÇE’NİN EV SAHİPLİĞİNDE

Türkiye Çevre Haftası yurt genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Derince Belediyesi de Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çenedere Mesire Alanı’nda "Çevre Denince; Temiz Derince" temalı bir program düzenledi. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklere başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, çevre gönüllüleri, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

GELECEĞE BIRAKACAĞIMIZ EMANET

Çenedere Mesire Alanı’nda düzenlenen programa katılan çevre gönüllüsü vatandaşlar ve öğrencilerle tek tek sohbet eden Başkan Gökçe, günün anlam ve önemine yönelik bir de konuşma yaptı. Temiz çevrenin önemine değinen Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe “Sağlıklı bir toplumda yaşayabilmek için oksijene, suya, enerjiye ve temiz bir çevreye ihtiyacımız var. İnsan sağlığı ve geleceği için çevrenin çok önemli olduğunu hepimiz fazlasıyla biliyoruz. Çevre geçmişten devraldığımız bir miras ve geleceğe bırakacağımız en büyük emanettir. Onun için hepimizin çevreye çok fazla sahip çıkması gerekiyor. Gerek devletin, gerek belediyelerin gerekse bireysel olarak her bir vatandaşımızın ayrı ayrı olarak çevreye sahip çıkması gerekiyor.” dedi.

BAŞKAN GÖKÇE’DEN MESAJLAR

Konuşmasında önemli mesajlar veren Başkan Gökçe “Çocuklarımızın evimizdeki enerjiyi ve suyu daha tasarruflu kullanmayı öğrenmesi lazım. Böyle yaparsak enerji kaynaklarımızın tüketimini azaltmış oluruz. Önümüzdeki dönemde iklim değişikliği bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyecek. Eğer biz sağlıklı bir çevrede yaşayamazsak gelecekteki nesillerimize kötü bir miras bırakmış oluruz. Onun içine evimizdeki atıklardan başlayarak kullandığımız enerjiden, suya kadar çevreye çok duyarlı olmak zorundayız. Okullarda, eğitim kurumlarında, iş yerlerinde farkındalık yaratmak için çevre bilincini arttırmalıyız. Eğitimler ve bu tür etkinliklerle çevre bilinci ve farkındalığını bütün toplumumuza yansıtmamız lazım. Çünkü bu yaşamsal bir öneme sahip. Geleceğimiz, çocuklarımız ve dünyamız için çok önemli. Çevre duyarlılığı konusunda Derince Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

ETKİNLİKLER VE İKRAMLAR

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin konuşmasının ardından Çenedere Mesire Alanı’nda gerçekleşen program, etkinliklerle devam etti. Dolu dolu geçen programda Başkan Gökçe ve çevre gönüllüleri hep birlikte çöp toplayarak, temiz çevre konusunda farkındalık çalışmasına imza attı. Daha temiz ve yaşanabilir bir Derince hedefiyle düzenlenen program bez çanta boyama, penaltı yarışları, çuval yarışı ve sıfır atık bilgi yarışması etkinlikleri ile renklendi. Kompost gübre ve tohum kalem dağıtımının da yapıldığı programda ayrıca katılımcılara simit, ayran, su ve dondurma ikramı da gerçekleşti.

Oluşturulma Tarihi :  6.06.2024 14:06:37
Okuma Sayısı : 149