HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Derince´nin Beş Yıldızlı Tesisleri Açıldı
Orjinal Resim

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ilçeye kazandırdığı ve bölgeyi cazibe merkezi haline getiren Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katıldığı törenle hizmete açıldı

 

BAKAN BAK’IN TEŞRİFLERİYLE

İshakçılar ve çevresindeki köylerde çok önemli yatırımları hayata geçiren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ilçeye kazandırdığı prestij projesi olan Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Başkan Aygün’ün ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın teşrifleriyle gerçekleşen açılış programına Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Derince Kaymakam Vekili Uğur Kalkar, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Yeniden Refah Partisi Derince İlçe Başkanı Samet Özcan, Vergi Dairesi Başkanı Dr. Osman Eşgin, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Mikail Özkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşların iştirakleri ile gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün oldu.

 

ESER VE HİZMET BELEDİYECİLİĞİ

Dört yıllık süreçte Derince’ye birbirinden değerli projeler kazandırdıklarını belirten Başkan Aygün, “Gençlik merkezlerinden spor tesislerine, kentsel yenileme çalışmalarından altyapı ve üstyapı düzenlemelerine kadar yaptığımız çalışmalarla Derince’mizi yarınlara hazırlıyoruz. Eser ve hizmet belediyeciliği anlayışı ile 17 mahallemizde 146 bin hemşehrimizi esas alan çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemize kalıcı eserler kazandırırken köylerimizi asla merkez mahallelerimizden ayırmıyoruz. Bu anlayışla Çancılar’da Taşköprü Kadın Emeği Merkezi’mizi hizmete açtık. Girişimci, çalışkan ve emekçi hanım kardeşlerimizin kullandığı bu tesisimizi bölgemize kazandırdık. Yine ‘Kalkınma Yerelde Başlar’ dedik ve bölgemizi tarım üssü haline getiren Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’mizi inşa ettik. Mısır Kurutma Ünitesi, Süt Pastörizasyon Ünitesi, Yem Karma Ünitesi ve Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Ünitesi’ni barındıran tesislerimiz ile çiftçilerimizi destekliyor, tarımsal kalkınma ve ekonomiye katkı sunuyoruz. Köylerimizde inşa ettiğimiz bir diğer önemli ve vizyon projemiz ise bugün açılışını yaptığımız Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri’miz” dedi.

 

YEŞİL VE MAVİNİN BİRLEŞTİĞİ NOKTA

Konuşmasının devamında Başkan Aygün, “Sayın Bakanımızın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığımız katkılarıyla 47.202 m2 alan üzerine inşa ettiğimiz projemiz üç etaptan oluşuyor. Projemiz kapsamında ilk olarak Tahtalı Mesire Alanımızın düzenlemesini yaptık. Yaz döneminde vatandaşlarımızın mesire alanımıza göstermiş olduğu yoğun ilgi ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bizlere bir kez daha gösterdi. Projemizin ikinci ve üçüncü etaplarını ise eş zamanlı olarak gerçekleştirdik. Beşdivan Tesislerimiz, 24 odalı konaklama alanımız, anfi, teras alanı ve göletimizin doğal güzellikleri, bölgemizi ziyaret edecek olan vatandaşlarımıza eşsiz bir fırsat sunuyor. Yine taş evlerimiz, 24 araçlık karavan parkımız bölgemizi cazibe merkezi haline getiriyor. Konferans ve toplantı salonları, ürün satış yerleri, bisiklet ve yürüyüş yollarının da yer aldığı tesislerimizi bölgemize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki yeşil ve mavinin birleştiği Tahtalı Göleti’mize inşa ettiğimiz tesisler ile bölgemiz spor ve turizmin merkezi olacak. Ayrıca bu tesislerimizde görev yapan çalışma arkadaşlarımızı da bölge sakinlerimizden seçerek turizm ve ekonomi dışında istihdama katkı sağlıyoruz. Tesislerimizin bölgemize ve kentimize hayırlı olması temennisiyle, açılışımıza katılan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Osman Aşkın Bak olmak üzere tüm kıymetli konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

BÜYÜKAKIN VE YILMAZ’DAN MESAJLAR

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ardından bir selamlama konuşması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın "Bakanlığımız uzun yıllardır şehrimize büyük destekler veriyor. Sayın Bakanımızla birlikte aynı destek devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın liderliği ile birlikte hükümetimiz ülkemize sayısız projeler kazandırdı. Kentimiz de bu noktada çok sayıda tesis kazandı. Geçen sene kentimizde 9 tane uluslararası organizasyon gerçekleştirildi. Artık çevre illerden gelenler Kocaeli için sporun başkenti demeye başladılar. Kocaeli insanımız spora sevdalıdır. Yapılanlarla sportif alanda bugüne kadar ivme kazandı. Bu tesis sadece spor değil sivil toplum kuruluşlarına da katkı sağlayacak güzellikleri ortaya koyuyor" dedi. Başkan Büyükakın’ın ardından kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ise "Gerçekten şehirleri imar ediyoruz ihya ediyoruz. Ama gençleri ihmal edersek bu şehirler yaşanamaz hale gelir. Bu güzel mekan gençlerimize hizmet edecek kadınlara, çocuklara hizmet edecek. Başkanımız Zeki Aygün’ün gençliğe verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Bunu ne kadar artırırsak bizim için o kadar değerli olur. Gençler için çaba sarf eden ter döken herkesten Allah razı olsun" dedi.

 

SPORDA BÜYÜK BİR DEVRİM GERÇEKLEŞİYOR

Açılış töreninde son konuşmayı yapan isim Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak oldu. Ülke genelinde spor konusunda çok ciddi bir mesafe kat edildiğini belirten Bakan Bak; "Gençlik ve spor denilince bizim üstadımız Cumhurbaşkanımızdır. Gençlik anlamında kendisi büyük devrimler yaptı. Tesislerimiz bugün artık her yerde. Türk sporu tesis alt yapısı olarak çok ileride bir noktada. Bana göre sporda büyük bir devrim gerçekleşiyor. Bu nedenle sporcularımızın madalyaları da artıyor. Gençlik kamplarımızda binlerce gencimizi misafir ediyoruz. İnanılmaz yatırımlarımız var. Benim Zeki Ağabey ile çok eskiden hukukum vardır. Birlikte mecliste görev yaptık. Hem benim döneminde hem de benden önceki dönemde önemli çalışmaları oldu. Derince’deki yatırımlar ile ilgili önceki bakanımız ile görüştü. Bakanımız destek oldu bizler de olmaya devam ediyoruz” dedi.

 

BEŞDİVAN TESİSLERİ ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Başkan Aygün yönetiminde hizmete sunulan Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri’nin çok önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Bakan Bak, “Bu tesislerimizi gençlerimiz için yapıyoruz. Bağımlılıktan uzak bir gençlik istiyoruz. Bu tesisler gençlerimizi bu alışkanlıklardan uzak tutuyor. Tesisimiz Derincelilere ve Kocaelilere hayırlı olsun. Zeki Ağabeyi çok severim. Kocaeli’de güzel işler yapacağız, devam ettireceğiz. Kocaeli’ye inşallah tekrar geleceğiz. Bakanlık olarak bizim 460 tane gençlik merkezimiz var. Tesislerimiz ve sporcularımızla inanılmaz bir altyapımız var. Bizim için önemli olan değerlerden biri bu gençlerin vatanını, milletinı seven her türlü zorluğa göğüs geren gençler olması. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz” dedi. Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri’nin açılışı protokol konuşmalarının ardından duaların edilmesi, kurdele kesimi ve tesisin gezimi ile noktalandı.

Oluşturulma Tarihi :  31.08.2023 21:11:40
Okuma Sayısı : 2290