Derince Belediyesi Personeline 153 Eğitimi
19.08.2019
Anasayfa > Haberler > Derince Meclisinde Görev Dağılımı Yapıldı
Derince Meclisinde Görev Dağılımı Yapıldı
Derince Belediye Meclisi yeni dönemdeki ilk toplantısı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün başkanlığında icra edilirken, ilk meclis toplantısında katip üyeler, başkan vekilleri, encümen heyeti ve komisyon üyeleri belirlendi

İstiklal Marşı ile Başladı

31 Mart tarihinde gerçekleşen mahalli idareler seçimlerinin ardından Derince Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün başkanlığında toplanan ilk mecliste katiplikleri en genç üyeler olarak Yunus Emre Şimşek ve Tayfun Tosun yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mecliste ilk konuşmayı yapan Başkan Zeki Aygün, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Başkan Aygün’ün açılış konuşmasının ardından gündeme geçilen mecliste ilk olarak yapılan gizli oylama ile Meclis Katipleri belirlendi. Yapılan oylama neticesinde Ayşe Şiranün ve Halime Gökdemir (Asil) ve Furkan Güngör ve İbrahim Eren (Yedek) üyeler olarak belirlendi. Katip üyelerin belirlenmesinin ardından yeni üyeler Ayşe Şiranün ve Halime Gökdemir divana geçerek geçici üyelerle yer değiştirdi.

Komisyonlar Belirlendi

Gündemin bir diğer maddesinde yer alan meclisin 1. ve 2. başkan vekilliklerine ise Kenan Yalçın ve Ayhan Aksoy getirildi. Mecliste yapılan bir diğer gizli oylamada ise Mustafa Morgül, Züleyha Uslu ve Kenan Yalçın, encümen üyeliklerine seçilen isimler oldu. Mecliste gizli oylamaların ardından açık oy ile yapılan seçimler sonucunda ise komisyonlar belirlendi. Meclis toplantısında ayrıca 2018 yılı denetim komisyonu raporu okunurken, 2018 yılı faaliyet raporu da kabul edildi. Derince Belediye Meclisi, bir sonraki toplanma tarihinin 7 Mayıs Salı günü saat 17.00 olarak belirlenmesinin ardından noktalandı.

KOMİSYONLAR:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Furkan Güngör,  Hamza Macit, Tayfun Tosun, Yılmaz Filiz, Rıza Özcan Elden

Çeşitli İşler Komisyonu: Halime Gökdemir, İsmail Küçük, Alparslan Karabeyoğlu, Yunus Emre Şimşek, Erhan Akpınar

İmar Komisyonu: Abdullah Yıldırım, Nurhan Baytak, Ayhan Aksoy, Mehmet Turan, Yusuf Giray

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Ayşe Şiranün, İmdat Gülcan, Ayhan Aksoy, Yakup Deniz, Ali Avcı

Eğitim, Kültür ve Gençlik Spor Komisyonu: Bahattin Çelik, İbrahim Eren, Tayfun Tosun, Mustafa Çalık, Mehmet Nuri Paşa

Marmara Belediyeler Birliği: İbrahim Eren (Asil), İmdat Gülcan (Yedek)

Türk Dünyası Belediyeler Birliği: Özhan Kurt (Asil), Tayfun Tosun (Yedek)

Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği: İsmail Küçük, Furkan Güngör (Asil), İmdat Gülcan (Yedek)