Eğitimcilerden Başkan Bulut’a Teşekkür
18.02.2019
Anasayfa > Haberler > Sanayi Üretimi 2018'de Arttı
Sanayi Üretimi 2018'de Arttı
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, 2018'de bir önceki yıla göre ortalama yüzde 1,8 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, Aralık 2018de önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 azalırken, yıllık ortalamada yüzde 1,8 artış kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçen yılın aralık ayına ve 2018 yılına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi aralıkta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,4 düştü.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Aralık 2018de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 azaldı. Endeks, yıllık ortalamada yüzde 1,8 arttı.

Arındırılmamış sanayi üretimi Aralıkta azaldı

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, geçen yıl aralıkta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 azaldı. Aralık 2018de 117,3 olarak hesaplanan endeks, 2017nin aynı ayında 130 seviyesinde bulunuyordu. Öte yandan geçen yılın arındırılmamış sanayi endeksi yıllık ortalaması da 114,5 olarak belirlendi.

Sanayi üretimi 2018in 4. çeyreğinde yüzde 7,5 azaldı

Öte yandan geçen yılın dördüncü çeyreğinde takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi 2017nin aynı çeyreğine göre, yüzde 7,5 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,2 geriledi.