Rıza Bey Konağı Tarihe Işık Tutacak
30.01.2019
Anasayfa > Haberler > Yesevi Camii Derince’ye Çok Yakıştı
Yesevi Camii Derince’ye Çok Yakıştı
Yenikent Mahallesi'ndeki yeni yerleşim alanına inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii, 2 bin kişilik ibadet alanı ile Derincelilerin ibadet ihtiyacını karşılayacak

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulutun ilçeye kazandırdığı vizyon projeler arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camiinin kaba inşaatı büyük oranda tamamlanırken, minareleri de yükseldi. Yenikent Mahallesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün karşısındaki alana inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii, artan nüfus oranına paralel olarak inşa edildi. 2 bin kişilik kapasitesi ile Derincelilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak olan Hoca Ahmet Yesevi Camii, 7 bin 200 m2 inşaat alanına sahip. Cami etabı dışında sosyal alanlarıyla da hizmet verecek olan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin dış avlusunda çay bahçesi ve kafeterya yer alacak.