Aygün: Her Şey Çocuklarımızın Mutluluğu İçin
17.07.2019
Anasayfa > Haberler > Yesevi Camii’nde Hummalı Çalışmalar
Yesevi Camii’nde Hummalı Çalışmalar
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un vizyon projeleri arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii'nin kaba inşaatı büyük oranda tamamlanırken, minareleri de yükseldi

İlçe genelinde önemli projeleri hayata geçiren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un Yenikent Mahallesi’ne kazandırdığı Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün karşısındaki alana inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı. Minareleri yükselen ve çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Hoca Ahmet Yesevi Camii, bölgede artan nüfus oranına paralel olarak, vatandaşlardan gelen talep üzerine hayata geçirildi. 7 bin 200 m2 inşaat alanına sahip olan Hoca Ahmet Yesevi Camii, 2 bin kişilik kapasitesi ile Derincelilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak. Hoca Ahmet Yesevi Camii, cami etabı dışında sosyal alanlarıyla da hizmet verecek. Erkek ve kadın eğitim odalarının da bulunduğu projede caminin dış avlusunda ise çay bahçesi ve kafeterya yer alıyor.