Derince’ye En Modern Diş Hastanesi Yapılacak
17.07.2019
Anasayfa > Haberler > Derince İHL Spor Salonu’nda Sona Gelindi
Derince İHL Spor Salonu’nda Sona Gelindi
Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi için inşa edilen spor salonunun tamamlanmasına sayılı günler kala son olarak çevre düzenleme işleri yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin okullara spor salonu projesi kapsamında yapılan çalışmalar bir bir hayata geçiriliyor. Pek çok okula spor salonu kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yeni projeleri de uygulamaya devam ediyor. Bu kapsamda Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) için yapılan spor salonunun inşaat çalışmalarında sona gelindi. İç kısmı tamamen biten spor salonunun çevre düzenlemesi yapılıyor.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR

Büyükşehir tarafından inşa edilen ve başarılı sporcuların yetişeceği Derince İHL Spor Salonu’nun dış cephe çalışmaları sona ererken iç mekânda son dokunuşlar da yapıldı. Yapının kazan dairesinde mekanik aksamlar tamamlanırken yapının tüm pencereleri takıldı. Zemin PVC kaplama işleri de biten çalışmalardan biri oldu. Yapının elektrik eksiklikleri de giderildikten sonra lavaboların montajı da gerçekleşti. Yüzde 98’i tamamlanan spor salonunun son kalan işi olan çevre düzenlemesi de hızla tamamlanıyor.

BASKET VE VOLEYBOL SAHASI

Spora ve sporcuya verdiği desteği sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’ye spor tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda birçok okula spor salonu inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne de yeni bir spor tesisi kazandırıyor. Bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen spor salonu, toplam bin 600 metrekare kapalı alana sahip. Salonun zemin katında 28 çarpı 13 metre ebatlarında basketbol sahası, bu saha ile ortak kullanımlı 9 çarpı 18 metre ölçülerinde voleybol sahası var. Yapının katında ise diğer faaliyetlerin yapılabileceği toplam 360 metrekare ölçülerinde 3 adet salon yer alıyor.

220 KİŞİLİK TRİBÜN

Spor salonunda 220 kişilik tribün antrenör odası, soyunma odaları, duşlar, tuvaletler ve büfe için ayrılmış kısımlar yer alıyor. Salonun yapımında 28 ton demir 366 metreküp alüminyum kompozit panel, 1840 metrekare kenetli çatı ve cephe kaplaması, 115 ton yapı çeliği, yaklaşık 450 metreküp hazır beton kullanıldı. Salona ayrıca 633 metrekare FİBA onaylı PVC zemin kaplaması yapıldı. Isıtma ve soğutma sistemi bulunan salonda her türlü hava şartlarında spor yapma olanağı sağlanıyor. Salon ayrıca okullar arası müsabakalara da ev sahipliği yapacak.