Belediye Derincespor Berabere Kaldı: 1-1
Rıza Bey Konağı Tarihe Işık Tutacak
Anasayfa > Haberler > Cumhurbaşkanı Erdoğan DEAŞ'ı ortadan kaldıracak
Cumhurbaşkanı Erdoğan DEAŞ'ı ortadan kaldıracak
ABD Başkanı Trump, "DEAŞ’ı ortadan kaldırmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok iyi konuşmalar gerçekleştirdim. O ve diğerleri bunu yapacak. Çünkü biz onların bölgesindeyiz." dedi

ABD Başkanı Donald Trump, askerlerini Iraktan çekme planlarının olmadığını belirtti.

Trump, sürpriz bir ziyaretle Irakın batısındaki Enbar Vilayetinde yer alan Aynül Esed Askeri Üssünü ziyaret etti.

Irak’ta bulunma sebebine ilişkin burada açıklamalar yapan Trump, "Buraya gelip askerlerimizi ziyaret etmek ve saygılarımı iletmek istedim." dedi.

Irak’ta ABD ordusuna bağlı üst düzey askerlerle görüşen Trump’ın Irak Başbakanı Adil Abdul-Mahdi’yle bir araya gelmediği bildirildi.

Trump, üsteki ABD askerleriyle görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, "Iraktan çekilmeye yönelik hiçbir planımız yok. Eğer Suriyede bir şeyler yapmak istersek Irakı üs olarak kullanırız." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan’la çok iyi bir konuşmalar gerçekleştirdim"

Açıklamasında Suriye konusuna da değinen Trump, kendisinden Suriye’den çekilmek için ek süre istendiğini fakat bunu kabul etmediğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“DEAŞ’ı ortadan kaldırmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok iyi konuşmalar gerçekleştirdim. O ve diğerleri bunu yapacak. Çünkü biz onların bölgesindeyiz. Fakat yükü ve maliyeti bunların taşıması gerekir, fakat yapmıyorlar. ABD dünyaya polislik yapmaya devam edemez.”

"Suriye’de Erdoğan DEAŞ’tan ne geriye kaldıysa bitirmek istiyor" ifadelerine yer veren Trump, "Suudi Arabistan da geldi ve bunun ekonomik olarak bedelini ödeyeceklerini söyledi." ifadesine yer verdi.

Trump, eşi Melania Trump ile Irakın Enbar vilayetindeki Aynül Esed Askeri Üssüne gelerek, burada bulunan ABDli askerler ile bir araya gelmişti.

Irak Başbakanı Abdulmehdi Trump ile telefonda görüştü

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdinin ülkesini sürpriz şekilde ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ülke hükümetinin "ABD Başkanı Trumpın Irakı ziyaret ederek yeni hükümeti tebrik edeceği ve ardından ABD askerlerini ziyaret edeceği planının" olduğundan haberdar edildiği belirtilerek, "Trumpın Bağdatta resmi törenle karşılanması ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile görüşmesi bekleniyordu ancak görüşmenin düzenlenmesiyle ilgili yaşanan görüş ayrılığı bu görüşmenin telefonla gerçekleşmesine neden oldu." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Trump ve Abdulmehdinin telefon görüşmesinde, Trumpın Suriyeden çekilme kararı sonrası bölgedeki gelişmeler, DEAŞla mücadelede iş birliğiyle bölge ülkeleri ve halkları için güvenlik ve istikrarın sağlanmasını ele aldığı bildirildi.

Abdulmehdinin Trumpın Iraka ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirdiği belirtilen açıklamada, Bağdata davet ettiği Trumpın da Abdulmehdiye ABDyi ziyaret etmesi için davet yaptığı kaydedildi.

Trump, 3 buçuk saat süren ziyaretin ardından Iraktan ayrıldı

ABD Başkanı Trump, Iraka gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette ülkenin batısındaki ABD askerleri dışında hiçbir Iraklı yetkiliyle görüşmedi.

Associated Pressin (AP) haberine göre Trump, 3 buçuk saat süren ziyaretin ardından Iraktan ayrıldı.