Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'ye Geliyor
04.12.2018
Anasayfa > Haberler > Engelsiz Hayaller Ebruya İşlendi
Engelsiz Hayaller Ebruya İşlendi
Büyükşehir Bilgievleri'nde bulunan ebru atölyesinde ebru yapan EYDEM kursiyerleri, göz kamaştırdı

Engelli bireylerin zihinsel ve fiziksel yönden gelişimlerine yardımcı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri unutmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Bilgievi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi üyelerini bilgievinde misafir etti. Ebru Atölyesi’nde ağırlanan engelli bireyler, hayallerini ebruya işledi.

SEVİNÇLERİ GÖRÜLMEYE DEĞER

Kendileri için hazırlanan masa etrafından bir araya gelen engelli bireyler, önce büyük bir titizlikle su yüzeyine yapmak istedikleri desene göre boyaları fırça aracılığıyla serpti. Boya serpme işlemi bittikten sonra ebru kâğıdı yerleştirilip sonuç diğer engelli bireylerle paylaşıldı. Ortaya çıkan sonucu gördükten sonra engelli bireylerin yaşadıkları sevinç görülmeye değerdi.

REHABİLİTE EDİLİYOR

Ebru sanatını il genelinde daha geniş kitlelere aktarabilmek için çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akademi Lise ve Bilgievleri’nde açtığı ebru atölyeleri ile bu alanda genç sanatçıların yetişmesine öncülük görevini de yerine getiriyor. Ebru Sanatı ile engelli vatandaşlara yönelik olarak yapılan çalışmalarla engelli vatandaşlar, çeşitli aktivitelerle rehabilite edilmeye devam ediyor.