Bulut: Eğitim Bizim Olmazsa Olmazımız
05.12.2018
Anasayfa > Haberler > Derince'de Mevlid-i Nebi Konferansı
Derince'de Mevlid-i Nebi Konferansı
Mevlidi Nebi Haftası dolayısıyla Derince'de düzenlenen "Hz. Peygamber ve Gençlik" temalı konferansa Derinceliler yoğun ilgi gösterdi

Protokolden Yoğun İlgi

Derince Müftülüğü ve Türk Diyanet Vakfı Derince Şubesi’nin Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Hz.Peygamber ve Gençlik’ temalı konferans Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İlçe Müftüsü Mecit Amil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Diyanet Sen Derince Temsilcisi Çetin Kıranşal’ın sunuculuğunu yaptığı programda ilk olarak Derince Merkez Camii Müezzini İbrahim Demiröz, Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Çetres’ten Önemli Bilgiler

Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil’in selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Çetres ise “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı konferansta katılımcılara önemli bilgiler verdi. Günümüzde her çaresizliğin ilacının peygamberimizin sünnetinde olduğunu belirten Çetres, gençliğin insan hayatındaki en verimli dönem olduğunu ve gelecek nesillerin inşasında ailelere büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın bitiminde ise katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait yüzlerce kitap ücretsiz olarak dağıtıldı.