Engelsiz Hayaller Ebruya İşlendi
Türkiye'nin Uzaktan Kumandalı Piyadeleri Geliyor
Anasayfa > Haberler > Arıcılıkla Uğraşan Çiftçilere Malzeme Desteği
Arıcılıkla Uğraşan Çiftçilere Malzeme Desteği
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kocaeli'nde arıcılıkla uğraşan çiftçilere yüzde elli hibeli bal ısıtma ve saklama kazanı desteği verilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birçok alanda olduğu gibi çiftçileri de desteklemeyi sürdürüyor. Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü Çiftçiyi Destekleme Projesi kapsamında arıcılıkla uğraşan çiftçilere yüzde 50 hibeli bal ısıtma ve dinlendirme kazanı desteklemesi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nde arıcılıkla uğraşan çiftçilere yönelik düzenlediği destekleme projesine başvurular alınmaya başlandı.

BAŞVURULAR ALINIYOR

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü destekleme projesinden, arıcılık kayıt belgesine sahip olan çiftçiler faydalanabiliyor.  Yüzde 50 hibeli bal ısıtma ve dinlendirme kazanı desteklemesinden faydalanacak olan çiftçiler, 30 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar, fuar içinde yer alan Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na veya Arıcılar Birliği’ne arıcılık kayıt belgesi ile başvurabiliyor. Alınan başvuruların ardından bal ısıtma ve dinlendirme kazanları yılsonuna kadar çiftçilere teslim edilmesi planlanıyor.

ARICILIK MALZEMESİ

Çiftçileri destekleme projesi kapsamında arıcılıkla uğraşan 100 çiftçiye 100 KG kapasiteli bal ısıtma ve dinlendirme kazanı yüzde 50 hibeli olarak verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar arıcılıkla uğraşan çiftçilere yüzde 50 hibeli olmak üzere birçok malzeme desteği sağladı. Bu destekleme projeleriyle 420 çiftçiye 500 adet Termokovan 250 çiftçiye 15 bin adet plastik kovan altlığı ve 20 çiftçiye 100 adet ana arı desteği sağlandı.