Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Mesajlar
09.11.2018
Anasayfa > Haberler > Başkanlardan Eğitime Tam Destek
Başkanlardan Eğitime Tam Destek
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, ilçedeki eğitim kurumlarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi

Derince genelinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, ilçedeki eğitim kurumlarına konuk oldu. AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin’in de eşlik ettiği ziyaretlerde Derince Çınarlı Ortaokulu 15 Temmuz Kütüphanesi açılışı gerçekleştirilirken, Derince Mevlana İmam Hatip Ortaokulunda Z Kütüphane ve Fen ve Teknoloji Laboratuvarı açılışı da yapıldı. Başkanlar ayrıca Derince Hamit Özdağ İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek Okul Müdürleri Feridun Birlik, İsmail Oğul ve Abdurrahman Öz’den verilen eğitim hizmetleri hakkında bilgi aldı. Başkanlar, ziyaretler kapsamında okullardaki öğretmenlerle ve aile birliği temsilcileriyle de bir araya geldi.

“ÖĞRETMENLERE BIRAKIP GİTMEK BÜYÜK YANLIŞ OLUR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapılan Z Kütüphane, Fen Laboratuvarı ve sosyal, sanat, kültür ve spor alanlarında inceleme de yapan Başkan Karaosmanoğlu,  “Okullarımıza desteklerimiz artarak sürüyor. Öğretmenlerimizin ve idarecilerimizden çocuklarımızın önünü açacak, inandıkları yolda yürüyecek fırsatların tanınmasını istiyoruz. Eğitimi seviyorum, bunun için mesaimde okullarımıza önemli bir dilimi ayırıyorum. En büyük kazancımız evlatlarımızı hayata iyi hazırlamaktır. Eğitimi sadece öğretmenlere bırakıp gitmek büyük yanlış olur. Her kesim eğitime yardımcı olmanın gayreti içinde olmalıdır. Aileler de çocuklarıyla bir öğretmen gibi ilgi göstermelidir” ifadelerini sarf etti.

“SPOR KULÜPLERİMİZİ DE BU MANADA ETKİN HAREKETE GEÇİRDİK”

Ziyaretlerinde “Anne Şehir Kocaeli” projesinden de bahseden Başkan Karaosmanoğlu, “Kadınımızın hak ettiği değeri alabilmesi için de çalışıyoruz. Bizim medeniyetimizin ana öğesi kadındır. Kadınına değer vermeyen toplumlar hiçbir şeye önem vermez” şeklinde konuştu. Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmasına da imkân tanıdıklarını dile getiren Karaosmanoğlu, “Sanatla, kültürle, sporla ve bilimle ilgilenen nesil için eğitime bu kadar yakın ilgi gösteriyorum. Parçalanmış ailelerin çocuklarımıza olumsuzluklarını minimum seviyeye indirmek için de çalışmak zorundayız. Spor kulüplerimizi de bu manada etkin harekete geçirdik. Farklı spor dallarıyla da yakında ilgileniyor, gençlerimizin bu alanlara yoğunlaşmasını da istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“BU YOLDA TÜM İMKÂNLARIMIZLA SEFERBER DURUMDAYIZ”

“Okullarımıza yaptığımız katkılardan dolayı da mutluluk duyuyoruz” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu hizmetlerin başında bize desteklerini esirgemeyen ve her türlü imkânı veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” sözlerini sarf etti. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da yaptığı açıklamada “Çocuklarımızı yarınlara hazırlarken, bizim için eğitim olmazsa, olmazımızdır. Geleceğimizi daha da sağlam temeller üzerine oturtmak için hükümetimiz ve yerel yönetimler olarak bizler gerekli yatırımları sürdürüyoruz. Derince Belediyesi olarak eğitime dair çalışmaları da kendi asli işimiz olarak görüyor ve ilçemizin geleceği için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.