Dolar Düştü, Çenesuyu İndirim Yaptı
Sağlıkta Millileşme Savunma Sanayi Kadar Önemli
Anasayfa > Haberler > İki İftiraya Cevap
İki İftiraya Cevap
Kamu kaynaklarından istedikleri gibi menfaatlenemeyen çıkarcı bir kesim, iftira ve karalamalarını bazı satılık kalemler üzerinden sürdürmektedir. Özellikle seçim döneminin de yaklaşmasıyla birlikte bu menfaat çevreleri aslı astarı olmayan haberler yaptırarak belediyemiz hakkında olumsuz algı oluşturma çabalarına devam etmektedir.

İki yalan haber

Son olarak her sene yapılan Sayıştay raporu çarpıtılarak iftiralara bir yenisi eklenmiştir. “Derince Belediyesi’nin 6 milyonu kayıp” ve “İhalesiz verilen iş yüzünden belediye zarar etti” şeklindeki iki yalan haberde bahsedilen konuların doğrusunu, halkımızla paylaşıyoruz;

Rapor çarpıtılmış

“Mülkiyeti belediyemize ait olan taşınmazların emlak değerleri, her yıl sonunda güncellenerek, muhasebe kayıtlarına işlenmektedir. Ancak 2017 yılı denetimi Ağustos ayına denk geldiğinden, muhasebe kayıtlarımızda emlak değerlerinin Ağustos ayına kadar olan kısmı Sayıştay müfettişleri tarafından rapora işlenmiştir. Bir yıllık emlak değerleri ile Ağustos ayına kadar olan fark bundan ibarettir. Bu da 2017 dönem sonu işlemlerinde düzeltilmiştir.

Kira geliri değil

taşınmaz emlak değeri

Haberde bahsedilen rakamlar, taşınmazlara ait kira gelir kaybı olmayıp, taşınmazların emlak değerleriyle alakalı tutarlardır. Yani nakit para ile ilgili değil, taşınmazların değer güncellemesiyle ilgili bir konudur. Aynı şekilde söz konusu haber sitesinde yer alan  “İhalesiz verilen iş yüzünden belediye zarar etti” başlıklı haberde bahsedilen konu da gerçeği yansıtmamaktadır. Ambalaj atıklarının toplanması ile ilgili ihale 2018 yılı içerisinde yapılmış olup, ihaleye katılım olmadığından dolayı bahse konu iş sözleşme yoluyla yapılmıştır.

Halkımız itibar etmesin

Seçim arifesindeyiz. Bu tür iftiraların devamı gelecektir. Kamunun kaynaklarını reklam adı altında bu iftiracılara peşkeş çekseydik böyle haberler çıkmazdı. Bunların derdi bu. Bu kaynaktan daha önce de yapılan bir çok haberin yalan olduğu ortaya çıkmıştır. Halkımızdan bu tür asılsız yalan ve iftira haberlere itibar etmemelerini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”