Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Maduro'ya Destek
22.01.2019
Anasayfa > Haberler > Elektrik Üreticilerinin Gaz Fiyatına İndirim
Elektrik Üreticilerinin Gaz Fiyatına İndirim
BOTAŞ, özel sektöre ait doğal gaz santrallerinin fiyatında yüzde 8,8, kojenerasyon tesislerinin kullandığı gazın fiyatında yüzde 3,3'lük indirim yaptı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yarından itibaren geçerli olmak üzere özel sektöre ait doğal gaz santrallerinin fiyatında yüzde 8,8, kojenerasyon tesislerinin kullandığı gazın fiyatında da yüzde 3,3 indirim yapıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, döviz kurundaki düşüş BOTAŞın elektrik gaz fiyatlarına yansıdı.

Buna göre, özel sektöre ait doğal gaz santrallerinin kullandığı gazın bin metreküpünün fiyatı bin 550 lira olarak belirlendi. Böylece önceki tarifeye göre fiyatta yüzde 8,8lik düşüş sağlandı.

Konut ve sanayi tarifesinde değişiklik yok

Ayrıca kompozit kullanım amaçlı (kojenerasyon tesislerinin kullandığı) doğal gazın bin metreküpünün fiyatı da yüzde 3,3lük indirimle bin 503 lira olarak tespit edildi.

Söz konusu fiyatlar yarından itibaren geçerli olacak.

Konut ve sanayi tarifesinde ise fiyatlar değişmedi.