Engelsiz Hayaller Ebruya İşlendi
Türkiye'nin Uzaktan Kumandalı Piyadeleri Geliyor
Anasayfa > Haberler > Yesevi Camii’nin Kubbesi Yükseliyor
Yesevi Camii’nin Kubbesi Yükseliyor
Yenikent Mahallesi'ndeki yeni yaşam alanına inşa edilen 2 bin kişinin aynı anda ibadet yapmasına imkan sağlayacak Hoca Ahmet Yesevi Camii'nin kubbesi yükseliyor

2 Bin Kişilik İbadethane

Derince’de yapımı devam eden önemli projeler arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Yenikent Mahallesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki yeni yaşam alanına inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii, tamamlanmasıyla birlikte bölge sakinlerinin ihtiyaçlarına karşılık verecek. 7 bin 200 m2 alan üzerine inşa edilen caminin tamamlanmasıyla birlikte burada 2 bin kişi aynı anda ibadet etme imkanına sahip olacak.

Çalışmalar Devam Ediyor

Hoca Ahmet Yesevi Camii yapılan kubbe çalışmaları ile bir taraftan yukarı doğru yükselirken, alt katlardaki çalışmalar ise hızla devam ediyor. Tamamlanmasıyla birlikte ibadete açılacak olan projenin içerisinde cami etabı dışında iki bodrum kat yer alıyor. Caminin birinci bodrum katında erkek ve bayan eğitim odaları, gasilhane ve şadırvanlar yer alıyor. İkinci bodrum katında ise iki adet işyeri, yangın suyu, hidrofer, kazan dairesi ve jeneratör bölümleri bulunuyor. Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin avlusunda ise çay bahçesi ve kafeterya yer alacak.