Gönül Birliği İçerisinde Çalışıyoruz
06.12.2018
Anasayfa > Haberler > AK Merkez’de 4 Katlı Otopark Tamamlanıyor
AK Merkez’de 4 Katlı Otopark Tamamlanıyor
Derince'nin kalbinde yükselmeye devam eden prestij projeler arasındaki 1071 AK Merkez'in katlı otopark kısmı tamamlanmak üzere. Yapımı ile birlikte hizmete girecek olan 400 araç kapasiteli otopark ilçedeki trafik sorununun çözümüne de katkı sunacak

1071 AK Merkez Yükseliyor

Derince’yi kültürel ve sanatsal anlamda Kocaeli’nin odak noktası konumuna getirecek olan 1071 Anadolu Kongre Merkezi, hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Kentimizin en önemli kültür ve sanat merkezleri arasında yer alan Kongre Merkezi, Sırrıpaşa Mahallesi Bahar Caddesi üzerindeki alanda yükseliyor. Yaklaşık 3 bin m2’lik alana inşa edilen Kongre Merkezi, tamamlanmasıyla kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya başlayacak. 1071 kişilik konferans salonu ile Derince’yi sanatın merkezine dönüştürecek olan yapı, katlı otopark ve sosyal donatıları ile de göz kamaştırıyor.

Çok Amaçlı Olarak İnşa Ediliyor

İlk etapta yapımı büyük ölçüde tamamlanan katlı otoparkıyla vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak olan AK Merkez, bu özelliğiyle trafik sorununa da çözüm üretmiş olacak. 400 araç kapasiteli dört katlı otopark alanının kaba inşaat tamamlanırken, ince işçilik çalışmaları ise devam ediyor. Derince’nin merkezine çok amaçlı olarak inşa edilen 1071 AK Merkez’in bünyesinde konferans salonu ve katlı otoparklar dışında, dükkanlar, çok amaçlı salon, derslikler, okuma salonları, kütüphane, kurs merkezleri, kafeterya, teras alanı, çocuk ve gençlik eğlence merkezleri de yer alıyor.