DER-MEK’te Aşure İkramı
10.10.2018
Anasayfa > Haberler > FETÖ'nün TSK Yapılanmasına Operasyon
FETÖ'nün TSK Yapılanmasına Operasyon
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada, 36'sı muvazzaf toplam 71 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 36sı muvazzaf, 10u askerlerden sorumlu mahrem imam olmak üzere toplam 71 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖnün sözde TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgüt içinde ankesör veya sabit hatlardan iletişim kuran ve alınan itirafçı beyanları doğrultusunda 36sı muvazzaf olmak üzere 61 asker ile asker şahıslardan sorumlu 10 mahrem imam dahil toplam 71 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 23 farklı ilde düzenledikleri operasyonda, şu ana kadar 33ü asker, 6sı sivil olmak üzere 39 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülüyor. Diğer şüphelileri yakalama çalışması sürüyor.

Ayrıca şüpheliler hakkında Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince, ikametlerinde arama ve el koyma kararının da alındığı öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 23ünün Kara Kuvvetleri Komutanlığında, 24ünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığında, 11inin Hava Kuvvetleri Komutanlığında, 3ünün Jandarma Genel Komutanlığında görev yaptıkları belirtildi. Ayrıca söz konusu şüphelilerden 1inin yarbay, 13ünün binbaşı, 10unun yüzbaşı, 7sinin üsteğmen, 12sinin üsteğmen, 12sinin astsubay ve 6sının askeri okul öğrencisi olduğu kaydedildi.