Merkez Bankası TL ve Döviz Tedbirlerini Açıkladı
Mevduat Hesaplarına El Konulması Söz Konusu Değil
Anasayfa > Haberler > Mahalle Konağı’nda Son Dokunuşlar
Mahalle Konağı’nda Son Dokunuşlar
Mahalle kültürünü yeniden yaşatmayı hedefleyen Derince Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan İbni Sina Mahalle Konağı'nda çevre düzenlemesi ile birlikte artık son rötuşlar yapılıyor

Çevre Düzenlemesi Yapılıyor

Projelerin bir bir hizmete sunulduğu Derince’de geçmişten günümüze uzanan eserler arasında yer alan ‘Mahalle Konakları’ da hayat buluyor. İbni Sina Mahallesi’nde Bekir Sıtkı Özer Okulu’nun karşısındaki alana inşa edilen toplam 626 m² inşaat alanı ve 300 m² taban alana sahip İbni Sina Mahalle Konağı, zemin kat ve bir normal kattan oluşuyor. Eğitim alanından sağlık uygulamalarına, sosyal projelerden kültürel etkinliklere kadar pek çok alanda hizmet verecek olan İbni Sina Mahalle Konağı’nda bir taraftan ince işçilik çalışmaları tamamlanırken diğer taraftan da çevre düzenlemesi yapılıyor.

Çok Amaçlı Olarak Hizmet Verecek

Görünümü ve sosyal donatıları ile bölge sakinlerinin de beğenisini kazanan İbni Sina Mahalle Konağı’nın zemin katında, 4 adet aile hekimi odası, 1 adet gebe izleme ve aile planlama odası, 1 adet bebek ve çocuk emzirme aşılama odası, 1 adet laboratuvar, 1 adet bebek emzirme odası, sağlık ocağı ile 2 adet derslik yer alıyor. Konağın 1. katında ise 5 adet derslik, 1 adet çok amaçlı salon ve bu salona bağlı bir depo, tuvaletler, kombi odası, çay ocağı, ofis ve fuayenin bulunduğu kısım yer alıyor. Eğitim ve kültür merkezi olarak da faaliyet gösterecek İbni Sina Mahalle Konağı, tamamlandığı zaman ilçe halkının sosyal yaşamına da önemli oranda katkı sağlayacak.