Kampanyaya Katılan Firma Sayısı 500'ü Aştı
Bulut: Derince’miz İçin Birlikte Çalışıyoruz
Anasayfa > Haberler > Yesevi Camii'nde Çalışmalar Sürüyor
Yesevi Camii'nde Çalışmalar Sürüyor
Yenikent Mahallesi'nde yapımı devam eden ve kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan Hoca Ahmet Yesevi Camii, bölgede çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak

Derince’ye Değer Katan Eserler

İlçeye değer katan projelere imza atan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un Yenikent Mahallesi’ne kazandırdığı Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Artan nüfus oranı ile birlikte bölge sakinlerinin ibadethane ihtiyaçlarının karşılanması için projelendirilen Hoca Ahmet Yesevi Camii, Yenikent’te İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün karşısındaki alana inşa ediliyor. Başkan Bulut’un vizyon projeleri arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı.

İki Bin Kişi İbadet Edebilecek

Osmanlı mimarisi ve motifleriyle göz kamaştıracak olan Hoca Ahmet Yesevi Camii, 7 bin 200 m2 alan üzerine inşa ediliyor. Tamamlanmasıyla birlikte 2 bin kişiye aynı anda ibadet etme olanağı sağlayacak olan Hoca Ahmet Yesevi Camii projesinin içerisinde vatandaşların yararlanabileceği sosyal donatılar da yer alıyor. Erkek ve kadın eğitim odaları, şadırvanlar ve gasilhanenin yer aldığı proje kapsamında caminin dış avlusunda işyerleri, çay bahçesi ve kafeterya bulunuyor.