Cankurtaranlar Sezonu Kayıpsız Kapattı
Başkan Bulut’tan Ülkü Ocağı’na Ziyaret
Anasayfa > Haberler > İbn-i Sina Mahalle Konağı’nda Sona Gelindi
İbn-i Sina Mahalle Konağı’nda Sona Gelindi
Derince’ye birbirinden önemli projeler kazandıran Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, vizyon projeleri arasında yer alan İbn-i Sina Mahalle Konağı’nı da halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor

Derince’de Çalışmalar Devam Ediyor

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, ilçeye kazandırdığı projeleri bir bir hizmete sunmaya devam ediyor. Daha önce Derince’de Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, 20 metrelik alternatif yol ve viyadük projeleri, Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı ile İshakçılar Kültür Merkezi tamamlanarak, ilçe halkının hizmetine sunulmuştu. Bunların yanında kent estetiğine önem veren Başkan Bulut’un talimatlarıyla, Çenedağ Mahallesi’nde yer alan Denizciler Caddesi, Yavuz Sultan Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Caddesi ile 44 Evlet Mevkii’ndeki tünel üstünde gerçekleştirilen ışıklandırma çalışmalarıyla estetik bir görüntü oluşturuldu.

Çevre Düzenlemesi Yapılıyor

Başkan Bulut’un vizyon projeleri arasında yer alan bir diğer çalışma İbn-i Sina Mahalle Konağı’nda ise artık son rötuşlar yapılıyor. Çevre düzenlemesi gerçekleştirilen proje, yapılan son ince işçiliklerin ardından vatandaşların hizmetine sunulacak. Mahalle kültürlerini yeniden yaşatmayı amaçlayarak projelendirilen ‘Mahalle Konakları’ kapsamında İbni Sina Mahallesi’ne kazandırılan İbni Sina Mahalle Konağı, Bekir Sıtkı Özer Okulu’nun karşısındaki alana inşa edildi. 300 m² taban alanı üzerine inşa edilen Mahalle Konağı, toplam 626 m² inşaat alanına sahip.

Eğitim ve sağlık uygulamaları

Zemin kat ve bir normal kattan oluşan İbni Sina Mahalle Konağı’nda eğitim alanından sağlık uygulamalarına kadar pek çok alanda hizmet verilecek. İbni Sina Mahalle Konağı’nın zemin katında, 4 adet aile hekimi odası, 1 adet gebe izleme ve aile planlama odası, 1 adet bebek ve çocuk emzirme aşılama odası, 1 adet laboratuvar, 1 adet bebek emzirme odası, sağlık ocağı ile 2 adet derslik yer alıyor. Konağın 1. katında ise 5 adet derslik, 1 adet çok amaçlı salon ve bu salona bağlı bir depo, tuvaletler, kombi odası, çay ocağı, ofis ve fuayenin bulunduğu kısım yer alacak.