Bulut: Eğitim Bizim Olmazsa Olmazımız
05.12.2018
Anasayfa > Haberler > Ziraat Türkiye Kupası Akhisarspor'un
Ziraat Türkiye Kupası Akhisarspor'un
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek şampiyon oldu

Teleset Mobilya Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupasının finalinde Fenerbahçeyi 3-2 yenerek bu kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

Diyarbakır Stadında oynanan karşılaşmada rakibini 3-2yle geçen Manisa temsilcisi, 56. Türkiye Kupasının sahibi oldu.

UEFA Avrupa Ligini garantiledi

Teleset Mobilya Akhisarspor, kupayı kazanarak gelecek sezon Türkiyeyi UEFA Avrupa Liginde temsil etme hakkı kazandı.

Manisa temsilcisi, gelecek sezon doğrudan gruplarda mücadele edecek.

Fenerbahçeyi 3 maçta da yendi

Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçeyi bu sezon oynadığı 3 resmi maçta da mağlup etmeyi başardı.

Süper Ligdeki iki maçı 1-0 ve 3-2lik skorlarla kazanan Manisa ekibi, rakibine kupada da şans tanımadı.

Okan Buruk tarihe geçti

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, hem futbolculuk hem de teknik adamlık kariyerinde Türkiye Kupasını kazanan 9. isim oldu.

Okan Buruk bu kupayı futbolculuk döneminde 5 kez kazanmıştı. Tecrübeli futbol adamı, teknik direktörlük kariyerinde de kupayı kaldırarak tarihe geçti.

Fenerbahçe 11. finalini kaybetti

Fenerbahçe, Türkiye Kupasında 11. kez final kaybetti.

Bu alanda en fazla final kaybeden takım olan sarı-lacivertliler, 17 finalden sadece 6sını kazanabildi.

Kupa hasreti devam etti

Fenerbahçe Futbol Takımının kupa hasreti bu finalde de dinmedi.

Son kupasını 25 Ağustos 2014te TFF Süper Kupada Galatasarayı penaltılarla yenerek alan sarı-lacivertliler, yaklaşık 4 yıldır müzesine kupa götüremiyor.

Aykut Kocaman ilk kez final kaybetti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Türkiye Kupasında ilk kez final kaybetti.

Kocaman, kariyerinde bu kupada oynadığı ilk 3 finali de kazanma başarısı göstermişti. Efsane teknik direktörler Ahmet Suat Özyazıcı ve Gündüz Kılıçla kupayı en fazla kazanan teknik direktör unvanına sahip olan Kocaman, bu kez finali kaybetme üzüntüsü yaşadı.

18 maç sonra kaybetti

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupasında 18 maç sonra kupa kaybetti.

Sarı-lacivertliler, bu maça kadar kupadaki son yenilgisini sahasında 30 Kasım 2016da Gençlerbirliği karşısında almıştı. Fenerbahçe, daha sonraki 18 maçta biri hükmen olmak üzere 13 galibiyet, 5 beraberlik yaşamıştı.

Teleset Mobilya Akhisarspor, sarı-lacivertlilerin bu unvanını da sonlandırmış oldu.