Belediye Derincespor Hız Kesmiyor
12.10.2018
Anasayfa > Haberler > Aygün ve Ceyhan, Cami Projesini İnceledi
Aygün ve Ceyhan, Cami Projesini İnceledi
Yenikent'te yapımı devam eden Hoca Ahmet Yesevi Camii proje alanında incelemelerde bulunan Milletvekili Zeki Aygün ve AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, projenin bölgede çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti

Yenikent’e İnşa Ediliyor

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, beraberinde AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin ile birlikte Hoca Ahmet Yesevi Camii inşaatında incelemelerde bulundu. Bölge sakinlerinin ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak proje Yenikent Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanında yer alan bölgede inşa ediliyor.

2 Bin Kişilik İbadet Alanı

Camide 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceğini belirten Başkan Bulut, “7 bin 200 malan üzerine inşa edilen camimizin içerisinde  erkek ve kadın eğitim odaları, şadırvanlar ve gasilhane, iki adet işyeri, çay bahçesi ve kafeterya yer alacak. Yapım çalışmalarımız oldukça hızlı ilerliyor. Projemizi hizmete açtığımızda 2 bin kişi aynı anda ibadet etme imkanı bulacak” dedi. Milletvekili Aygün ve İl Başkanı Ceyhan da projenin bölgede çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.