Tarihi Konak Yenileniyor
26.11.2018
Anasayfa > Haberler > 3300 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
3300 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3300 terörist etkisiz hale getirildi. 16 köy ile stratejik öneme sahip Bableit Havaalanı ve Bocite Dağı terör örgütünden temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Zeytin Dalı Harekatının başlangıcından bu yana 3300 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3300 olduğunu bildirdi.

16 köy daha teröristlerden temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrinde 16 köyü daha YPG/PKK-DEAŞtan temizledi.

Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrinin kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Kara Tepe ve Kastel Keçik köyleri ile Afrin ilçe merkezine bağlı Halidiye, Culbul köyleri ve Cinderes beldesine bağlı Kane Kauer köyü ile Afrinin kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Hocamali, Savan Kabir, Çançanlı köyleri ve ilçenin güneybatısında Cinderese bağlı Tellef, Kocaman köyleri, kuzeydeki Bülbül beldesinin Solaklı ve Alibey köyleri ve ilçe merkezine bağlı Kavkabah köyünü YPG/PKK-DEAŞtan arındırdı.

Harekatta, Cinderes-Afrin yolu üzerinde stratejik önemdeki Bableit Havaalanı ile Bocite Dağı da teröristlerden temizlendi.

Afrinin kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Küçük Çakmak ve Alemdar köyleri ile ilçe merkezine bağlı Kafer Batna köyü ve stratejik öneme sahip Bocite Dağını YPG/PKK-DEAŞtan arındırdı.

Afrin ilçe merkezinin güneybatısında yer alan Bocite Dağı, ilçe merkezine yönelik harekatta kritik öneme sahip.

Böylece gün içerisinde kurtarılan nokta sayısı 18e ulaşırken, harekat kapsamında bir günde ele geçirilen en çok nokta sayısına ulaşılmış oldu.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞın işgalindeki Afrinde 5i belde merkezi, 151i köy ve 33ü kritik nokta olmak üzere toplam 189 bölgeyi kontrolü altına aldı.

Mehmetçikten teröristlere ilk yardım

Öte yandan, TSK, Afrinde harekat kapsamında terörden arındırılan bölgelerde insani yardım malzemesi ve ilk yardım çalışmalarını sürdürüyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre TSK, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK-DEAŞtan arındırılan Boçite Dağında yaralanan teröristlere, dün ele geçirilen Kifar Zeit köyünde ilk yardım yaptı.

TSK, terörden arındırılan Kafer Safran meskun mahallinden Hasırki bölgesine götürülen sivillere de insani yardım malzemesi dağıttı.

Terörden temizlenen Nasriyeye insani yardım

Türk Kızılayı ekipleri ise Cinderese bağlı Hatay sınırı yakınlarındaki Nasriye köyüne gitti.

Ekipleri büyük sevinçle karşılayan köy sakinleri, görevlilere alkışlarla "Hoş geldiniz" diyerek, çiçek verdi.

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, burada yaptığı açıklamada, güvenliği sağlanan köye gıda yardımı getirdiklerini söyledi.

Köy sakinlerinden Fatma Ahmet de kendilerine yardım gönderen Türk halkına teşekkür etti.

Afrin bölgesindeki birliklere takviye

Suriyenin Afrin bölgesinde konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar, Kilisten sınır ötesine geçti.

Türkiyenin farklı kentlerindeki birliklerden gönderilen tank yüklü 6 araçlık tır konvoyu, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kente ulaştı.

Güvenlik önlemleri altında Öncüpınar Sınır Kapısından Suriyeye geçen askeri araçların, sınır ötesindeki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Harekat kapsamında Türkiyedeki çeşitli birliklerden gönderilen, aralarında tank ve zırhlı personel taşıyıcılarının da bulunduğu askeri araçlar da Hatayın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerine ulaştı.

Askeri araçlar daha sonra güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi.