Erdoğan ile Şi, Suriye’yi Görüştü
Başbakan Yıldırım'dan Seçim Açıklaması
Anasayfa > Haberler > EYDEM Ailesi Gösteriye Hazırlanıyor
EYDEM Ailesi Gösteriye Hazırlanıyor
Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi kursiyerleri, Ayşe Mutlu’nun önderliğinde devam eden halk oyunları eğitimleri ile yılsonu gösterisine hazırlanıyor

Sosyal beceri kursları

Derince Belediyesi’nin örnek projeleri arasında yer alan Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde (EYDEM) eğitim öğretim faaliyetleri çeşitli aktivitelerle devam ediyor. İlçedeki engelli bireylerin toplumsal hayata uyumlarını hedefleyen çalışmalara imza atan EYDEM’de fitness, okuma yazma, halk oyunları, el sanatları ve çeşitli sosyal beceri kursları düzenliyor. Bir yandan kursların tüm hızıyla devam ettiği EYDEM’de diğer taraftan da her yıl eğitim dönemi sonunda düzenlenen yılsonu gösterileri için hazırlıklar sürüyor.

Ayşe Mutlu öncülüğünde

Bu çalışmalar kapsamında EYDEM bünyesindeki halk oyunları kursunda yoğun bir mesai harcanıyor. Halk oyunları eğitmeni ve usta öğretici Ayşe Mutlu önderliğinde çalışmalarını sürdüren EYDEM kursiyerleri, yılsonu etkinliklerinde sahneleyecekleri gösterilerin provalarını yapıyor. Halk oyunları kursu ile ilgili bilgi veren usta öğretici Ayşe Mutlu, “Her hafta perşembe günü 25 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizi iki grup halinde sürdürüyoruz. Hedefimiz çocuklarımızı yılsonu gösterisine en güzel şekilde hazırlamak” dedi.