Özer Ailesinin Mutluluğu
Kırım Türkleri İftarda Buluştu
Anasayfa > Haberler > Yesevi Camii’nde Çalışmalar Sürüyor
Yesevi Camii’nde Çalışmalar Sürüyor
İnşa çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği Hoca Ahmet Yesevi Camii, tamamlanmasıyla birlikte bölge sakinlerinin beklentilerine karşılık verecek

Yeni Bölgeye, Yeni İbadethane

İlçeye değer katan projelere imza atan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yapımına özel önem verdiği eserler arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yenikent Mahallesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki yeni yerleşim alanına inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii, bölgede artan nüfusla birlikte oluşan ibadethane ihtiyacını karşılayacak.

2 Bin Kişi İbadet Edebilecek

Temel atma töreninin ardından çalışmaların hız kazandığı Hoca Ahmet Yesevi Camii, Osmanlı mimarisi ve motifleriyle göz kamaştıracak. 7 bin 200 m2 alan üzerine inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin tamamlanmasıyla birlikte burada 2 bin kişi aynı anda ibadet etme imkanına sahip olacak. Erkek ve kadın eğitim odalarının da bulunacağı proje kapsamında caminin dış avlusunda vatandaşların vakit geçirebileceği çay bahçesi ve kafeterya yer alacak.