Adıyaman'da Can Kaybımız Yok
Uyum Paketi Komisyon'da Kabul Edildi
Anasayfa > Haberler > Amerika'nın Artık Aklını Başına Toplaması Lazım
Amerika'nın Artık Aklını Başına Toplaması Lazım
Başbakan Yıldırım, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'yı desteklemesine ilişkin, "NATO'da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, Türkiyenin bölgede yaptığı sadece kendi vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamak değil, aynı zamanda bütün ABnin, Balkanların güvenliğini de sağlamaktan ibarettir. Eğer Türkiye buralara sahip olmasa, hem mülteci kriziyle, hem de terör dalgasıyla bütün Avrupa bu işten büyük bir bedel öder. Bunun ne yazık ki AB tarafından yeterince görülmediğini, takdir edilmediğini yaşamaktayız." dedi.

"Amerikanın artık aklını başına toplaması lazım"

Başbakan Yıldırım, ABDnin terör örgütü PYD/PKKyı desteklemesiyle ilgili şunları kaydetti:

"NATOda müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerikanın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerikanın görmesi gerekiyor. Görürse güzel, görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz."

"Herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok"

Hem Afrinde hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atacaklarını belirten Başbakan Yıldırım, "Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız." şeklinde konuştu.