Derince’de 23 Nisan Coşkusu
TBMM Başkanı Kahraman Kutlamaları Kabul Etti
Anasayfa > Haberler > Mahalle Konakları Derince’de Hayat Buluyor
Mahalle Konakları Derince’de Hayat Buluyor
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un ilçeye kazandırdığı vizyon projelerle Kocaeli'nin en gözde yaşam alanlarından biri haline gelen Derince'de 'Mahalle Konakları' da hayat buluyor

Çalışmalar devam ediyor

Derince Belediyesi, mahalle kültürlerini yeniden yaşatmayı amaçlayarak projelendirdiği ‘Mahalle Konakları’ kapsamında İbni Sina Mahallesi’ne yeni bir sosyal yaşam merkezi kazandırıyor. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan İbni Sina Mahalle Konağı, Bekir Sıtkı Özer Okulu’nun karşısındaki alana inşa ediliyor. Mahalle sakinlerinin sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sunmak amacıyla yapımı gerçekleştirilen Mahalle Konağı, toplam 626 m² inşaat alanına sahip, 300 m² taban alanı üzerine inşa ediliyor.

Eğitim ve sağlık uygulamaları

Zemin kat ve bir normal kattan oluşan İbni Sina Mahalle Konağı’nda eğitim alanından sağlık uygulamalarına kadar pek çok alanda hizmet verilecek. İbni Sina Mahalle Konağı’nın zemin katında, 4 adet aile hekimi odası, 1 adet gebe izleme ve aile planlama odası, 1 adet bebek ve çocuk emzirme aşılama odası, 1 adet laboratuvar, 1 adet bebek emzirme odası, sağlık ocağı ile 2 adet derslik yer alıyor. Konağın 1. katında ise 5 adet derslik, 1 adet çok amaçlı salon ve bu salona bağlı bir depo, tuvaletler, kombi odası, çay ocağı, ofis ve fuayenin bulunduğu kısım yer alacak.