Özer Ailesinin Mutluluğu
Kırım Türkleri İftarda Buluştu
Anasayfa > Haberler > Akçaray 3 Milyondan Fazla İnsana Hizmet Verdi
Akçaray 3 Milyondan Fazla İnsana Hizmet Verdi
Büyükşehir'in hizmete sunduğu Akçaray, bugüne kadar 3 milyon 671 bin 160 yolcu taşıdı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren kartlı binişin başladığı Akçaray’da günlük ortalama 25 bin yolcu taşınıyor. Hızlı, ekonomik ve konforlu olmasından dolayı tercih edilen Akçaray’da bir günde en çok taşınan yolcu sayısı ise 30 bin 910’u buldu. Bu rakam 1 gündeki en yüksek yolcu taşıma sayısı olarak kaydedildi.

YOĞUN SAATLERDE 6 DAKİKADA BİR

Akçaray, en yoğun olan saatlerde 6 dakikada bir vatandaşlara hizmet veriyor.  Bu saatlerde 10 araç ile seferler sürdürülüyor. Gün ortasında ise 10 ve 7 buçuk dakikada bir seferler yapılıyor. Böylece vatandaşlar duraklarda çok beklemeden gidecekleri yere konforlu bir şekilde ulaşım sağlıyor. Büyükşehir ekipleri Akçaray’da sıkışıklık yaşanmaması ve Kocaeli halkının daha rahat seyahat edebilmesi için yoğunluk yaşanan saat dilimlerinde ek sefer uygulaması gerçekleştiriyor. Ekipler yoğun saat dilimlerinde ise ek seferler koyarak sürenin 6 dakikaya indirilmesini sağlıyor.