İshakçılar'da Heyecanlı Bekleyiş
18.09.2018
Anasayfa > Haberler > Askeri Uçak Düştü: 3 Şehit
Askeri Uçak Düştü: 3 Şehit
Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri nakliye uçağı Eğirdir Gölü'nün kuzeyinde düştü. Uçakta bulunan 2 pilot ve bir teknisyen şehit oldu

Eskişehirden eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri uçağın Yalvaç ile Çay ilçeleri arasında bir bölgede düştüğü, uçakta 2 pilot ve bir teknisyenin bulunduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı, Eskişehir 1inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için iki pilot ve bir teknisyenle saat 11.03te kalktı.

Uçakla saat 12.50 civarında radar irtibatının kesilmesinin ardından hemen arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Açıklamada, "Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Bu elim kaza neticesinde şehadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allahtan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk milletine başsağlığı dileriz." ifadeleri yer aldı.

Isparta Valisi Günaydın: Yalvaçın Kaşıkara bölgesinde düştü

Isparta Valisi Şehmus Günaydın da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalvaçın Yukarı Kaşıkara Köyü yakınlarında eğitim uçuşu yapan uçağın henüz belirlenemeyen nedenle düştüğünü belirtti.

Günaydın, "Maalesef 3 şehidimiz var. Bu eğitim uçağının ne şekilde düştüğüne dair bilgi henüz yok. Türk Hava Kuvvetlerimizden bir helikopter de olay yerine intikal etmiş durumda. Zaten biz de bu bilgileri kendilerinden aldık. Milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.