Orgeneral Akar Rus Mevkidaşıyla Görüşecek
Başkan Bulut Minik Öğrencilerin Yanında
Anasayfa > Haberler > Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ikili ilişkiler ve Suriye'deki son gelişmelere yönelik telefon görüşmesi yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, ikili ilişkiler ve Suriyede yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam rejiminin İdlibde ve Doğu Gutada sivillere yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasının, Astana sürecinin ve Soçi Kongresinin başarılı olması bakımından önem taşıdığını vurguladı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve TürkAkım projelerinin yanı sıra enerji alanındaki diğer iş birliklerine de değinilen görüşmede Erdoğan ve Putin, ilişkileri her alanda geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit etti.

İki lider, ayrıca Türkiye ve Rusya arasındaki Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı ve Soçi Kongresine ilişkin görüş teatisinde bulundu.