Kudüs'ü Bir Ülkenin İnsafına Terk Etmeyeceğiz
08.12.2017
Sanayi Üretim Endeksi Ekimde Arttı
08.12.2017
Anasayfa > Haberler > Erdoğan: Ey Trump, Sen Ne Yapmak İstiyorsun?
Erdoğan: Ey Trump, Sen Ne Yapmak İstiyorsun?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına ilişkin, "Böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun?" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyaretinden önce Esenboğa Havalimanında vatandaşlara hitap etti.

ABDnin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABDnin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıması kararına ilişkin, şunları söyledi:

"Böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar. Şu anda Sayın Trumpın bu açıklamaları adeta mikser görevi görmeye yöneliktir. Karıştırmaya yöneliktir, barıştırmaya değil.

Burada Sayın Trump, Ben güçlüyüm, öyleyse haklıyım diyorsa, yanılıyor. Güçlü olmak, haklı olmak demek değildir. Haklı olan güçlüdür. Bunu böyle bilmesi lazım."

"Bu artık sadece Müslümanların değil insanlığın görevidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Telefonla görüşmelerimi sürdürüyorum. Burada sadece İslam ülkelerini değil hatta Papayla da görüşme talebim oldu, onunla da bu akşam veya yarın sabah görüşeceğiz. Çünkü burası aynı zamanda Hristiyanların da mabedi, onunla da bu konuyu görüşmem lazım. Sayın Putinle de görüşmemi yapacağım. Batı ülkeleri, Almanya, İngiltere, Fransa, İspanyayla da görüşmelerimi yapacağım. Çünkü bu artık sadece Müslümanların değil adeta insanlığın görevidir." diye konuştu.