Kudüs'ü Bir Ülkenin İnsafına Terk Etmeyeceğiz
08.12.2017
Anasayfa > Haberler > Viyadük ile D-100 Trafiği Rahatlayacak
Viyadük ile D-100 Trafiği Rahatlayacak
Çenedağ Mahallesi Esentepe Mevkii ile Çınarlı'yı birbirine bağlayan ikinci viyadüğün yapımı tamamlanarak, kullanıma açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Derince Alternatif yolu üzerindeki ikinci viyadüğün tanıtım programı gerçekleştirildi. 5 buçuk milyon TL’ye mal olan viyadük ile D-100 yolundaki trafik yoğunluğu azaltılacak. Tanıtım Programına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, protokol ve Derince halkı katıldı.

KARAOSMANOĞLU “BU ESERLER HEPİMİZİN”

D-100 karayoluna nefes aldıracak viyadüğün tanıtım programında konuşan Başkan Karaosmanoğlu “Bu soğuk havada bu programa katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu eserler hepimizindir. Yol insan vücudundaki damarlara benzer. Damarlar ne kadar sağlam ise, kalpten gelen kanı vücudun en uç noktalarına ulaştırıyorsa, beden de o kadar sağlıklıdır. Damarlar tıkanınca hayat duruyor demektir. Yolda aynen bunun gibidir. Her geçen gün varlık seviyesi, refah seviyesi yükseliyor. Bunun sonucunda araç sayısı da her geçen gün katlanarak artıyor. Alternatif yolumuzla D -100 karayolundaki yoğunluk olduğunda, vatandaşlarımız kullanabilecek. Böylece D-100 daha da rahatlayacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Tanıtım programında konuşan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut bu yol ile İzmit’e daha yakın olduklarını belirtti. Bulut “Sayın başkanım sağolsun, bu alternatif yolun bitmesiyle vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu projenin tamamlanmasında, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere Genel Sekreterimiz İlhan Bayram, yardımcılarına ve daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler Viyadüğü yürüyerek geçtiler.

İKİ VİYADÜKLE BAĞLANTI

Geçen yıl hizmete giren Çenedağ Mahallesi’ndeki Cımbızdere üzerine yapılan 170 metrelik ilk viyadük ulaşıma büyük katkı sağlarken Esentepe’deki ikinci viyadükle alternatif yol daha da konforlu hale geldi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Derince Çenesuyu ile Körfez Kirazlıyalı arasında uzanan alternatif bu iki viyadükle kesintisiz olarak birleştirilmiş oldu.

YOL KISALDI

Esentepe’de yapılan ikinci viyadük sayesinde alternatif yoldan ulaşım sağlayan araçlar yaklaşık iki kilometre yolu kısaltmış oldu. Alternatif yol, Derincenin Çınarlı Mahallesini Esentepeye, Esentepeyi Harmantarlaya, Harmantarlayı Yenikente, İbn-i Sina Mahallesini 60 Evlere ve Kirazlıyalı’ya kadar bağlayan bir güzergâh üzerinde gerçekleştirildi.

BİN METRE YOL YAPILDI

Alternatif güzergahlardan ikincisi olarak planlanan viyadük, 20 metre genişlik ve 134 metre uzunluğa sahip. Proje kapsamında 1000 metre uzunluğunda yol yapıldı. Çalışmada 2 bin ton asfalt serilerek, tretuvar ve aydınlatma işleri gerçekleştirilecek.