Yeni Pazar Alanının Temeli Atıldı
İTO Başkanı Çağlar Hayatını Kaybetti
Anasayfa > Haberler > Taşeronla İlgili Düzenlemenin Detayları Açıklandı
Taşeronla İlgili Düzenlemenin Detayları Açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 850 bin taşeron işçi ile 23 bin mevsimlik işçiyi ilgilendiren düzenlemenin detaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye dair, kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçinin, çalıştıkları yerlerdeki, belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edileceklerini belirterek, şöyle devam etti: "23 bin mevsimlik işçinin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4-C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4-B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz."