Artık PKK Bu Millete Zarar Veremeyecek
Viyadüklerle Kesintisiz Ulaşım Başlıyor
Anasayfa > Haberler > Dışişleri Bakanlığından Açıklama
Dışişleri Bakanlığından Açıklama
Dışişleri Bakanlığından ,terör örgütleri DEAŞ ile PYD/YPG'nin Rakka'daki anlaşmasının son derece vahim ve ibret verici bir gelişme olduğu bildirildi

Dışişleri Bakanlığı, terör örgütleri DEAŞ ile PYD/YPGnin Rakkadaki anlaşmasına ilişkin, "Söz konusu anlaşma, bir terör örgütüyle mücadelenin başka bir terör örgütüyle yürütülmesi halinde bu terör örgütlerinin eninde sonunda birbiriyle iş birliğine gideceği gerçeğinin yeni bir örneği olmuştur." açıklamasını yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Terör örgütü PKKnın Suriyedeki uzantısı PYD/YPGnin güdümündeki sözde Suriye Demokratik Güçlerinin, Rakkanın DEAŞ terör örgütünden temizlenmesine yönelik harekat sürerken DEAŞla anlaşarak, çok sayıda DEAŞlı teröristi Rakkadan tahliye etmesinin son derece vahim ve ibret verici bir gelişme olduğu" belirtildi.

Terör örgütü PYD/YPGnin Suriyedeki amacının DEAŞa karşı mücadele etmek değil sahada gayrimeşru "oldubittiler" yaratmak, toprak işgal etmek ve buralarda demografik yapıyı değiştirmek olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

DEAŞla Mücadele Uluslararası Koalisyonu ve ABD Savunma Bakanlığı sözcüleri tarafından konu hakkında yapılan açıklamalarda, söz konusu anlaşmanın varlığının inkar edilmemesinden, tersine bu anlaşmaya saygı duyulduğunun görülmesinden de esef duyulmuştur."