Artık PKK Bu Millete Zarar Veremeyecek
Viyadüklerle Kesintisiz Ulaşım Başlıyor
Anasayfa > Haberler > Ahmet Yesevi Camii’nin Temeli Atıldı
Ahmet Yesevi Camii’nin Temeli Atıldı
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un vizyon projeleri arasında yer alan Yenikent Ahmet Yesevi Camii'nin temeli atıldı

İnşa çalışmaları başladı

İlçe genelinde önemli projeleri bir bir hizmete sunan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut bir yeni çalışmaya daha imza atıyor. Yenikent Mahallesi’nde yer alan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanında bulunan alanda inşası başlayan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin temeli atıldı. Osmanlı mimarisi ve motifleriyle göz kamaştıracak proje 7 bin 176,40 m2’lik alan üzerine inşa ediliyor.

Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek

Yenikent Mahallesi sakinlerinin ibadet ihtiyaçlarına cevap verecek Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin birinci bodrum katında erkek ve kadın eğitim odaları, şadırvanlar ve gasilhane yer alacak. Projenin ikinci bodrum katında iki adet işyeri, hidrofer, yangın suyu, kazan dairesi ve jeneratör bulunacak. Bununla beraber caminin dış avlusunda vatandaşların vakit geçirebileceği çay bahçesi ve kafeterya yer alacak.

825 kişi aynı anda ibadet edecek

Projenin tamamlanmasıyla birlikte 825 kişinin aynı anda ibadet etme imkanı bulacağı cami ismini Tasavvufi Türk halk şiirinin öncüsü olan Hoca Ahmet Yesevi’den alıyor. 1093 yılında bugün ki Kazakistan toprakları içerisinde doğan Ahmet Yesevi, 1166 yılında ise hayatını kaybetmiştir. İlk Türk mutasavvıf olma unvanını taşıyan Yesevi, Türk boylarının İslâmiyet’i benimsemesini kolaylaştırmıştır. Hoca Ahmet Yesevi’nin en önemli eseri ise Divan-ı Hikmet’tir.