Türkiye Büyümede Dünya Lideri
Portakal Hafız Konağı’nda Sona Yaklaşıldı
Anasayfa > Haberler > İbni Sina’ya Çok Şık Mahalle Konağı
İbni Sina’ya Çok Şık Mahalle Konağı
Mahalle kültürünü yeniden yaşatmayı hedefleyen Derince Belediyesi’nin hizmete sunacağı İbni Sina Mahalle Konağı çok amaçlı olarak hizmet verecek

Yeni Sosyal Yaşam Merkezi

Derince Belediyesi, mahalle kültürlerini yeniden yaşatmayı amaçlayarak projelendirdiği ‘Mahalle Konakları’ kapsamında İbni Sina Mahallesi’ne yeni bir sosyal yaşam merkezi kazandırıyor. Toplam 626 m² inşaat alanına sahip, 300 m² taban alanı üzerine inşa edilecek olan İbni Sina Mahalle Konağı zemin kat ve bir normal kattan oluşuyor. İhalesi yapılan ve onay aşamasında olan İbni Sina Mahalle Konağı, bölge sakinlerine çok amaçlı olarak hizmet verecek.

Çok amaçlı olarak hizmet verecek

İbni Sina Mahalle Konağı’nın zemin katında, 4 adet aile hekimi odası, 1 adet gebe izleme ve aile planlama odası, 1 adet bebek ve çocuk emzirme aşılama odası, 1 adet laboratuvar, 1 adet bebek emzirme odası ve tuvaletlerin yer aldığı sağlık ocağı ile 2 adet derslik ve tuvaletlerin bulunduğu kurs yer alıyor. Konağın 1. katında ise 5 adet derslik, 1 adet çok amaçlı salon ve bu salona bağlı bir depo, tuvaletler, kombi odası, çay ocağı, ofis ve fuayenin bulunduğu kısım yer alıyor. Eğitim ve kültür merkezi olarak da faaliyet gösterecek İbni Sina Mahalle Konağı, tamamlandığı zaman ilçe halkının sosyal yaşamına da önemli oranda katkı sağlayacak.