Artık Sezonluk Terörle Mücadele Yok
16.11.2017
Anasayfa > Haberler > Derince’de Altyapı ve Üstyapı Seferberliği
Derince’de Altyapı ve Üstyapı Seferberliği
Derince Belediyesi'nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU ile birlikte yaptığı ortak çalışmaların ardından Yavuz Sultan Mahallesi'de altyapı düzenlemesi tamamlanan bölgeler asfaltlanarak, hizmete sunuluyor

200 milyonluk dev yatırım

Yoğun bir şekilde altyapı ve üstyapı çalışmalarının devam ettiği Derince’de ilçenin her noktasında ayrı bir düzenleme söz konusu. Derince genelinde yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak düzenlemeler kapsamında başlayan hummalı çalışmalar devam ediyor. İlçedeki 400 km uzunluğundaki altyapı hattının tamamen değişeceği çalışmalarla merkezdeki 10 mahallede içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı yenileniyor. İlk etapta Yavuz Sultan, Sırrıpaşa ve Çenedağ mahallelerinde başlayan altyapı çalışmaları ile kanserojen madde içerdiği tespit edilen asbestli su hatları, yerini uzun yıllar Derincelilerin ihtiyacına cevap verecek modern hatlara bırakıyor.

12 bin ton asfalt serimi yapıldı

İSU tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde ise hızlı bir şekilde asfaltlama işlemine geçiliyor. Bu bağlamda Yavuz Sultan Mahallesi’nde çalışmalarına hız veren ekipler, altyapının yenilendiği bölgeyi büyük oranda asfaltlayarak halkın kullanımına sundu. Bölgede Barbaros Caddesi’nin batı tarafı tamamen asfaltlanarak yenilenirken, doğu tarafındaki çalışmalar ise devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi’nin birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Yavuz sultan Mahallesi’ne 12 bin ton asfalt serimi yapıldı. 3 bin ton asfaltlamanın daha yapılacağı mahalle sakinleri ise pırıl pırıl bir görünüme kavuşan cadde ve sokaklar için Derince Belediyesi’ne teşekkür etti.