Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı Yasalaştı
20.10.2017
"Engelli Bireylerimiz Her Şeyi Başarabilir"
19.10.2017
Sözde Sıkıyönetim Komutanına Müebbet
19.10.2017
Anasayfa > Haberler > TSK Unsurları İdlib'de
TSK Unsurları İdlib'de
Genelkurmay Başkanlığınca,İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, dünden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başladığı bildirildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 8 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır."

TSK unsurlarının bölgedeki görevlerini, Astana Sürecinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürdüğü ifade edildi.