Türkiye Büyümede Dünya Lideri
Portakal Hafız Konağı’nda Sona Yaklaşıldı
Anasayfa > Haberler > Derincelilerden Bilecik Gezisine Yoğun İlgi
Derincelilerden Bilecik Gezisine Yoğun İlgi

Derince Belediyesi’nin düzenlediği kültür gezisi kapsamında cihan devleti Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Bilecik’e ziyaretler devam ediyor. Her gün 45 Derincelinin katılımıyla gerçekleşen gezide vatandaşlar tarihi kenti karış karış gezerek milli ve manevi duyguları en yoğun şekilde yaşama fırsatı buluyor. Programa Osmanlı’nın ilk başkenti olan Söğüt’ü ziyaret ederek başlayan kafile, burada Dursun Fakıh Türbesi, Ertuğrulgazi Mescidi (Kuyulu Mescid), Çelebi Mehmet Camii, Kaymakam Çeşmesi, Etnoğrafya Müzesi, Hamidiye Külliyesi ve Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret ediyor. Günün ikinci bölümünde ise Bilecik merkezi gezen Derinceliler, Yaşayan Şehir Müzesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Orhangazi Camii ve Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret ederek dualar eşliğinde geziyi tamamlıyor.