Barzani'den Kürt diasporasına 'gösteri' çağrısı
Derince’de Kentsel Dönüşüm Başlıyor
Anasayfa > Haberler > Derince Güreşin Başkenti Olacak
Derince Güreşin Başkenti Olacak
İlçede spora ve sporcuya hizmet verecek önemli projelere imza atan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, ata sporumuz olan güreş branşının gelişimine katkıda bulunacak Er Meydanı projesini çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşların hizmetine sunacak

Er Meydanı’nda çalışmalar sürüyor

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, ilçe genelinde gerçekleştirdiği çalışmalarla özellikle gençlerin spora yönlendirilmesi noktasında önemli projelere imza atmayı sürdürüyor. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, İshakçılar Spor Kompleksi gibi çalışmaları hayata geçiren Başkan Bulut, ilçe halkının çeşitli branşlarla ilgilenebileceği birçok projenin de hazırlıklarını sürdürüyor. Bu önemli projelerden birisi de yine yedi yeni mahallenin merkezi olan İshakçılar’da inşa ediliyor. Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan Er Meydanı, hizmete sunulduktan sonra ata sporumuz olan güreş branşının gelişimine katkıda bulunacak.

Modern bir yapı inşa ediliyor

Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar mahallelerinin merkezi konumundaki İshakçılar, yapımı devam eden Er Meydanı projesi ile birlikte sporun yeni merkezlerinden birisi olacak. Türkiye’ye örnek olacak Er Meydanı, güreş sporuna en güzel şekilde hizmet verecek. Bin 570 m2’lik alan üzerine inşa edilen proje, içerisinde gerçekleşecek çeşitli etkinliklerin yanı sıra güreş branşı alanında ilerlemek isteyen gençlere de hizmet verecek. Bununla beraber oluşturulan modern yapıda düzenlenecek müsabakaları, 3 bin 368 seyirci aynı anda rahatlıkla takip edebilecek.