"Engelli Bireylerimiz Her Şeyi Başarabilir"
Sözde Sıkıyönetim Komutanına Müebbet
TANAP'a 500 Milyon Dolarlık Kredi
Anasayfa > Haberler > A Milliler Beraberlikle Bitirdi
A Milliler Beraberlikle Bitirdi
Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki son maçında Finlandiya ile 2-2 berabere kaldı

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 10. ve son maçında deplasmanda Finlandiya ile 2-2 berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, grubu 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 15 puanla 4. sırada tamamladı. Üçüncü beraberliğini alan Finlandiya ise 9 puanla grup maçlarını 5. sırada bitirdi. A Milli Futbol Takımının yer aldığı I Grubunu İzlanda 22 puanla ilk sırada bitirerek Dünya Kupasına katılma hakkını elde etti. Son maçında deplasmanda Ukraynayı 2-0 mağlup eden Hırvatistan ise grubu 20 puanla ikinci sırada tamamlayarak, play-off oynama hakkını kazandı.

Lucescunun 4. maçında ilk beraberlik

A Milli Futbol Takımı, Rumen teknik adam Mircea Lucescu ile çıktığı 4. maçta ilk beraberliğini aldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından 2 Ağustosta 2+1 yıllık sözleşme imzalanan Lucescu yönetimindeki milli takım, ilk maçında deplasmanda Ukraynaya 2-0 mağlup oldu. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam ile çıktığı ikinci maçta ise Hırvatistanı Eskişehirde 1-0 yenmeyi başarmıştı. Milli takım, Lucescu yönetimindeki üçüncü karşılaşmasında ise İzlandaya Eskişehirde 3-0 mağlup olarak Dünya Kupasına katılma şansını kaybetmişti.

Türkiye, Finlandiya ile 4. kez yenişemedi

Finlandiya ile Türkiye, 15. maçlarında 4. kez sahadan beraberlikle ayrıldı. İki ülke A milli futbol takımları arasında 7si Finlandiya, 6sı Türkiye, 2si de tarafsız sahada yapılan toplam 15 maçtan 6sını Finlandiya, 5ini Türkiye kazandı, bugün oynana maçla birlikte 4 müsabaka da berabere sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekibin toplam 24 golüne, Finlandiya 22 golle yanıt verdi.

Selçuk çıktı kaptan Mehmet Topal oldu

Mücadelenin 85. dakikasında Selçuk İnan sakatlığı nedeniyle oyundan çıktı. Selçuk bu dakikada yerini Mehmet Topala bıraktı. Sahaya kaptan olarak çıkan Selçuk, kaptanlık pazubandını da Mehmet Topala verdi.

2017de 2. beraberlik

Ay-yıldızlı ekip, 2017 yılında yaptığı 8. maçında 2. beraberliğini aldı. A Milli Takım, 6sı resmi, 2si özel 8 maçta, 4 galibiyet ve 2 de mağlubiyet aldı. Türkiye, iki yenilgisini Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubunda oynadığı son 3 karşılaşmada, Ukrayna ve İzlanda karşısında yaşadı. A Milli Takım, 2017 yılında yaptığı maçlarda 12 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 9 gol gördü.

Milli Takım 800. golünü yedi

A Milli Futbol Takımı, 553. maçında tarihindeki 800. golünü Finlandiyadan yedi. Ay-yıldızlı ekip, Finlandiya maçına kadar oynadığı 552 maçta kalesinde 799 gol görmüştü. Türkiyeye, 800. golü atan isim Finlandiyalı Arajuuri oldu. Milli Takım 88. dakikada Pohjanpalonun ayağından kalesinde 801. golünü de yemiş oldu. Milli takım, bugün attığı iki golle ise gol sayısını 727ye yükseltti.