Zap'ta 9 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
20.10.2017
Anasayfa > Haberler > Başkanlardan Spor Salonu Müjdesi
Başkanlardan Spor Salonu Müjdesi
Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen aşure etkinliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir tarafından yapılacak Spor Salonu projesini hakkında bilgi aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerin hazırladığı Aşure etkinliğine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, okunan Kuran-ı Kerim ve edilen dualar ile devam etti. Programda bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, “Aşure Günü, İslâm dünyası için dini, tarihi ve kültürel açıdan büyük bir önem taşıyor” dedi.

“MÜMİNLERİ O GÜNDEN BUGÜNE KADAR DERİNDEN YARALAMIŞTIR”

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyinin ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70den fazla insanın Kerbelada şehit edilmesi, Hz. Peygamberi ve onun Ehl-i Beytini seven başta milletimiz olmak üzere bütün müminleri, o günden bugüne kadar derinden yaraladığını ve kalpleri incittiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Aşurede bir araya gelen farklı nimetlerin, lezzetlerin aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi milletimiz de asırlardır sürdürdüğü gelenekleriyle, inancıyla sevinç ve tasayı, muhabbeti ve zorlukları aşmayı bilmiş ve örnek olmuştur” diye konuştu.

“BU TÜR KÖTÜ OLAYLARDAN İBRET ALMALIYIZ”

Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun Kerbela olayı, tüm Müslümanların akıllarından çıkmayacak bir iz, bir uyarıdır diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Günümüzde bütün Müslümanlara ve bize düşen en önemli görevlerden biri, bu tür kötü olaylardan ders ve ibret almak, Müslümanların birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır” diyerek konuşmasını tamamladı. Program sonrası öğrencilere aşure dağıtan Başkanlar Karaosmanoğlu ve Bulut, Derince Anadolu İmam Hatip Lisesine, bölge okullarına ve vatandaşlara hizmet verecek spor salonu projesi hakkında yerinde bilgi aldı.

“YATIRIMLARIMIZI BUNA GÖRE PLANLIYORUZ”

Öğrencilere ve öğretmenlere spor salonu yapım projesinin detaylarını belirlediklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Önceliğimizin gençlerimizin en güzel fiziki ortamlarda en kaliteli eğitimi almasıdır” açıklamasını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan ve teknik personellerin katıldığı incelemede, Spor salonu projesinin hızlı bir şekilde teknik hazırlıklarının bitmesini isteyen Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de ki okullarda eğitim gören öğrencilerimizin ihtiyaçlarını belirliyor ve yatırımlarımızı buna göre planlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR SALONUNDA HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Okul tipi spor  salonu olarak yapılacak projenin zemin katında basketbol ve voleybol kombine müsabaka sahası yer alacak. Birinci katta yer alacak 3 adet spor salonu ve ıslak mekânlardan oluşacak tesis de eskrim, atıcılık, okçuluk ve masa tenisi gibi branşlarda hizmet verilebilecek. Projenin çok amaçlı spor salonunda güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve plates içinde yer ayrılmış durumda. Diğer bir çok amaçlı spor salonunda ise yine aynı branşlar olmak üzere vatandaşın ve gençlerin taleplerine göre farklı branşlarda kurslar açılacak.