Türkiye'nin 2040'a Kadar Su Sorunu Olmayacak
Bozdağ: ABD Yönetimi Geri Adım Atmalıdır
Anasayfa > Haberler > Derincelileri Başkan Yağcı Karşıladı
Derincelileri Başkan Yağcı Karşıladı
Bilecik'e düzenlenen kültür gezisi kapsamında Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık ve Derincelileri, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı karşıladı

Gezinin ilk durağı Dursun Fakıh Türbesi

Derince Belediyesi tarafından, 3 kıtada 623 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğunun temellerinin atıldığı, milli ve manevi değerlerimizin beşiği konumundaki Bilecik’e düzenlenen kültür gezileri devam ediyor. Günde 45 kişinin katılımı ile gerçekleşen geziler ile bir aylık sürecin sonunda bin 350 Derinceli, Osmanlı’nın temellerinin atıldığı Bilecik’i gezmiş olacak. Uzman rehberler eşliğinde düzenlenen kültür gezilerinde Derinceliler ilk olarak bir dönem Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan Söğüt’te Dursun Fakıh Türbesi, Kaymakam Çeşmesi, Çelebi Mehmet Camii, Etnoğrafya Müzesi, Hamidiye Külliyesi ve Ertuğrul Gazi Türblesi’ni ziyaret ediyor. Bilecik merkezde gerçekleşen günün ikinci bölümünde ise Yaşayan Şehir Müzesi ve Şeyh Edebali Türbesi ziyaret edilerek, bu anlamlı gezi noktalanıyor.

Başkan Yardımcısı Işık, vatandaşlara eşlik etti

Derince Belediyesi tarafından organize edilen kültür gezileri kapsamında ilçe halkı Bilecik’i adım adım tanımayı sürdürürken Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık da bu gezilere katılarak, vatandaşlara eşlik etti. Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Bilecik’e düzenlenen gezilere halkın gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Işık, “Derince Belediyesi olarak bir yandan rutin çalışmalarımızı sürdürüyor, diğer taraftan da vizyon projelerimizi hizmete sunuyoruz. Tabi tüm bunları yaparken kültürel ve sosyal etkinlikleri de bir kenara bırakmıyoruz. Halkımızın, tarihimizi daha iyi tanıması ve yerinde görmesi için Bilecik ve Söğüt’e düzenlemiş olduğumuz bu gezi de bu projelerimizden sadece biri. Bu vesileyle ben her noktası tarih kokan bu şehre düzenlediğimiz gezilere katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yağcı’dan Derince Belediyesi’ne teşekkür

Bilecik’e düzenlenen gezi kapsamında Yaşayan Şehir Müzesi’nde gerçekleşen yaşayan gelenekler programında ise Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık ve Derincelileri, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı karşıladı. "Yaşayan Şehir Müzemizde Geleneklerimizi Yaşatıyoruz ifadesini kullanan Selim Yağcı, Başkan Yardımcısı Işık’a düzenledikleri kültür gezileri nedeniyle teşekkür ederek “Yaşayan Şehir Müzemizde mevsimsel olarak etkinlik gerçekleştiriyor ve toplumumuzun geleneklerini aktarıyoruz. Bu vesileyle Bilecik’e bir ay boyunca gezi düzenleyen Derince Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Öte yandan Derince Belediyesi tarafından Bilecik’e düzenlenen kültür gezisine katılmak isteyen vatandaşlar için kayıtlar devam ediyor. Geziye katılmak isteyenlerin başvurularını nüfus kağıdı fotokopileriyle birlikte bizzat Derince Belediyesi Beyaz Masa birimine yapmaları gerekiyor.