Beşiktaş Devler Liginde Uçuşa Geçti
17.10.2017
Anasayfa > Haberler > Başbakan Yıldırım'dan Önemli Mesajlar
Başbakan Yıldırım'dan Önemli Mesajlar
Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin etrafında yaşanan olayları görüyorsunuz, Suriye'de, Irak'ta olanları görüyorsunuz. Burada yapılmaya çalışılanlar, Türkiye'nin gelecekteki hızını kesmeye yönelik birtakım projelerdir ama bunlar bize sökmez." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, İscehisar, Emirdağ, Özdilek kavşakları ile Karahisar Tünelinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar için 14 Ağustos 2001in önemli bir tarih olduğunu, AK Partinin bu tarihte doğduğunu, bu kentten başlayan kutlu yolculuğun 16 yıldır devam ettiğini belirtti.

Afyonkarahisarda 2003te 54 kilometre olan bölünmüş yolu 507 kilometreye çıkardıklarını belirten Yıldırım, "Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiyeyi böldürtmeyiz, bunu herkes bilsin." dedi.

İscehisar Köprülü Kavşağının açılışının yapıldığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"İscehisar, Ankara yolunda mermercilerin sağlı sollu olduğu tarihi bir ilçemiz ve mermerin başkenti ama o ilçemizde kamyonlar, ağır araçlar maalesef yolu işgal ediyor, sık sık kazalar oluyordu. Onun için bir köprülü kavşak yapalım, insanlarımız orada kazadan zarar görmesin dedik ve bir sene içinde onu yaptık, bitirdik. İşte karşıda gördüğünüz İkbal kavşağı veya Karahisar Kavşağı, bu da çok güzel oldu. Kısa sürede yapıldı. Hatırlayın, bayramda, seyranda trafik kilitlenir, 2 saat karşıdan karşıya geçemezdiniz. Şimdi artık transit trafik, burada şehir içi trafiğini etkilemeden üstten gidiyor ve böylece trafik sıkışıklığı, ışıklarda bekleme derdi ortadan kalkıyor. Güzel olmuş, yapanların eline sağlık. Allah razı olsun."

"6 ayda 2 tünel"

Afyonkarahisar-İzmir yoluna giderken her biri birer kilometre olan iki tünel bulunduğunu belirten Yıldırım, bu tünellerin yalnızca 6 ayda inşa edildiğini vurguladı. Yıldırım, Emirdağı yol ayrımında yapılan köprülü kavşakla birlikte 3 kavşak ve 2 tünelin toplu açılışının yapıldığını kaydetti.

"Hazır Afyona gelmişiz, istişare toplantımızı yapmışız. Gitmeden önce de şu eserleri de açalım dedik, fena mı oldu?" diyen Yıldırım, toplu açılışı yapılan eserlerin toplam değerinin 212 milyon lira olduğunu bildirdi.

Türkiyenin çevresinde yaşananlara dikkati çeken Yıldırım, "Türkiyenin etrafında Suriyede, Irakta olanları hep beraber görüyorsunuz. Burada yapılmaya çalışılanlar, Türkiyenin gelecekteki hızını kesmeye yönelik birtakım projelerdir ama bunlar bize sökmez. Çünkü biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İlkemiz bu." ifadelerini kullandı.

"Afyonkarahisar-Ankara arası trenle 1,5 saat olacak"

Türkiyenin 15 yılda adeta çağ atladığını, karayollarında, havacılıkta, denizcilikte ve demiryollarında 15 yıl içinde 80 yılda yapılan işlerin 3-4 katı iş yaptıklarını söyleyen Yıldırım, yüksek hızlı trenle Afyon-Ankara arasının 1,5 saatte katedileceğini söyledi.

Yıldırım, "Allaha şükür birçok eserimiz var. O kadar çok ki açılışlarına bile gidemiyoruz. Veysel Eroğlu, sizin Bakanınız, evladınız. Memleketin her tarafında göletler, barajlar, sulama tesisleri, şehir ormanları gibi hizmetleri milletin ayağına getiriyor. Yine milletvekilleriniz Ali Bey, Hatice Dudu Hanımefendi Afyonun işleri için Ankarada büyük gayretler gösteriyor. emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. "