Barzani'den Kürt diasporasına 'gösteri' çağrısı
Derince’de Kentsel Dönüşüm Başlıyor
Anasayfa > Haberler > Dışişleri'nden ABD'ye Yanıt
Dışişleri'nden ABD'ye Yanıt
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, ABD Büyükelçiliğinin, terörle bağlantılı suçlardan tutuklanan M.T'ye ilişkin açıklamasıyla ilgili "Söz konusu kişi, ABD Konsolosluğunun resmi listesinde kayıtlı personeli değildir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, ABD Büyükelçiliği tarafından M.Tnin tutuklanması üzerine yayımlanan açıklamaya ilişkin soruya yazılı yanıt verdi. ABD Büyükelçiliğinin açıklamasında, M.Tnin, ABD İstanbul Başkonsolosluğunun "yerel çalışanı" olduğunun iddia edildiğine dikkati çeken Müftüoğlu, şunları kaydetti: "25 Eylül 2017 tarihinde terörle bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan söz konusu kişi, ABD Konsolosluğunun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir diplomatik veya konsuler bağışıklık sahibi de değildir." dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında, 12 Mayıs 2015te meslekten ihraç edilen firari eski savcı Zekeriya Öz ve FETÖ şüphelisi eski polis müdürleriyle 17-25 Aralık 2013 öncesi irtibatlı olduğu tespit edilen M.T, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, casusluk ve Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından dün tutuklanmıştı. ABD Büyükelçiliğinden bugün yapılan yazılı açıklamada, M.Tnin, ABDnin İstanbul Başkonsolosluğunun yerel çalışanı olduğu öne sürülmüştü.