RTÜK'ten Televizyonlara Ceza
18.10.2017
Anasayfa > Haberler > Ramil Guliyev Dünya Şampiyonu
Ramil Guliyev Dünya Şampiyonu
Erkekler 200 metre finalini birinci sırada tamamlayan milli sporcu Ramil Guliyev, Türkiye'ye bu dalda ilk altın madalyasını kazandırarak tarihe geçti

16. Dünya Atletizm Şampiyonasında Türkiyeyi temsil eden sporculardan Ramil Guliyev, erkekler 200 metrede dünya şampiyonu oldu. İngilterenin başkenti Londrada düzenlenen şampiyonanın 7. gününde, erkekler 200 metre finali yapıldı. Fenerbahçenin sporcusu Ramil Guliyev, 20.09luk derecesiyle Türkiyeye erkekler 200 metrede ilk altın madalyasını kazandırarak tarihe geçti. Güney Afrikalı Wayde Van Niekerk 20.11 ile gümüş, Trinidad Tobagolu Jereem Richards ise 20.11 ile bronz madalya kazandı. Niekerenk, Richardsı saniyenin binde biri farkla geçerek ikinciliği elde etti.

Milli atlet Ramil Guliyev: Çok inanılmaz bir yarışma oldu

TRT Spora açıklamalarda bulunan Guliyev, bu başarıyı elde edebileceğine sene boyunca inandığını dile getirdi. Atletizmde dünya şampiyonluğunun en büyük isteği olduğunu vurgulayan Guliyev, "Benim için çok inanılmaz bir yarışma oldu. Bunu başarabileceğime sene boyunca inanmıştım. Bundan sonra inşallah olimpiyatta madalya gelir. Usain Bolt burada olsun isterdim ama olmadı. Sıra bizde, inşallah daha iyi olur. Azerbaycan bayrağıyla tur atma isteğim vardı. Ben bunu yaptım. Yarış çok zor geçti. Bütün sporcular çok hazırdı. Yarışta kim kuvvetliyse o kazandı." diye konuştu. Ramil Guliyev sözlerini kendisine destek olan herkese teşekkür ederek tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya şampiyonu Guliyevi kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 200 metrede altın madalya kazanarak hepimizi gururlandıran Ramil Guliyevi gönülden tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.