Erdoğan: İsrail İşgalci Bir Terör Devletidir
2017 Nobel Ödülleri Sahiplerine Verildi
Anasayfa > Haberler > Derince’nin Altyapısı Yenileniyor
Derince’nin Altyapısı Yenileniyor
Derince genelinde başlayan ve ilçenin altyapısını baştan aşağı yenileyecek olan çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor

400 km uzunluğunda altyapı hattı

Kurum tarihinin en büyük ihalesini gerçekleştirerek Derince’deki çalışmalara başlayan İSU, ilçenin altyapısını baştan aşağı yeniliyor. Derince Belediyesi’nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU ile birlikte yaptığı ortak planlama neticesinde devam eden çalışmalar kapsamında ilçedeki 400 km uzunluğunda altyapı hattı yenileniyor. Toplamda 87 milyon TL’ye mal olacak olan çalışmalar neticesinde Derince merkezindeki 10 mahallede içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını yenilenecek.

Başkan Bulut’tan vatandaşlara teşekkür

İSU öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışmalarla sağlık açısından sakıncalı olarak nitelenen asbestli su boruları sökülerek yerlerine son teknoloji sağlıklı borular monte ediliyor. Yaklaşık iki yıl daha devam edecek olan çalışmalarla ilçenin altyapısının tamamen yenileneceğini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Bir yandan vizyon projelerimizi hayata geçirirken bir yandan da ilçemizin altyapısını yeniliyoruz. Halkımıza altyapı çalışmaları esnasında gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür ediyorum” dedi.