Bilecik Gezisi İçin Kayıtlar Başladı
Belediye Derincespor Yenilgiyle Başladı
Anasayfa > Haberler > Kapalı Pazar'da Yoğun Mesai
Kapalı Pazar'da Yoğun Mesai
Birbirinden önemli eserlerin ardı ardına hayata geçtiği Derince'ye değer katacak projelerden biri olan Yenikent Kapalı Pazar'daki çalışmalar sürüyor

İlk etap çalışmaları sürüyor

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yapımına büyük önem verdiği Kapalı Pazar projesi, Yenikent Mahallesi Mimar Sinan Camii’nin karşısındaki boş alana inşa ediliyor. İlçe halkının beklentileri doğrultusunda bölgeye kazandırılacak olan proje kapsamında ilk etapta bölgedeki trafoların taşıma işlemi gerçekleştiriliyor. Derince Belediyesi ile SEDAŞ arasında yapılan ortak çalışmalar kapsamında pazar alanında bulunan iki trafo Mimar Sinan Camii’nin yanında bulunan alana taşınıyor. Trafoların taşınma işleminin ardından ilk etap çalışmalarının tamamlanacağı Yenikent Kapalı Pazar projesinde daha sonra binanın inşa aşamasına geçilecek.

Sosyal donatılar da yer alacak

Yakın zamanda temelleri atılacak olan Kapalı Pazar projesi, çağın gereklerine uygun olarak yapılacak. Zemin kat dahil olmak üzere toplam üç kattan oluşacak olan Kapalı Pazar, çok amaçlı olarak inşa edilecek. Pazar hizmetinin verileceği günün haricindeki diğer 6 gün boyunca otopark olarak vatandaşların kullanımına sunulacak proje, eski usül pazar geleneğini, şehir ve yaşam standartlarına uygun hale getirecek. Üç tarafı revaklarla çevrili zemin katta yer alacak halk pazarı, başta bölge sakinleri olmak üzere tüm Derincelilere hizmet verecek. Kapalı Pazar bünyesinde düğün ve nikah salonları, lokanta, kafeterya, kütüphane, emekli evi, öğretmen evi, aile danışma merkezi ve çocuk oyun salonları gibi donatılar da yer alacak.