Belediye Derincespor Yenilgiyle Başladı
Referandum, Yok Hükmündedir
Anasayfa > Haberler > Erdoğan-Trump Görüşmesi Açıklaması
Erdoğan-Trump Görüşmesi Açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin, "PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele masaya yatırılırken, FETÖ terör örgütüne yönelik atılabilecek adımlar görüşülmüştür." dedi

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trumpın görüşmesine ilişkin, "Ekonomi, ticaret ve savunma alanlarında atılacak adımlar değerlendirilmiştir. PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele masaya yatırılırken, FETÖ terör örgütüne yönelik atılabilecek adımlar görüşülmüştür." dedi.

Atılacak adımlar değerlendirildi

Kalın, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğanın, ABD Başkanı Trump ile Beyaz Sarayda gerçekleştirdiği görüşmeyi anımsattı. İkili ve heyetler arası görüşmelerde Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik öneminin vurgulandığını ifade eden Kalın, "Ekonomi, ticaret ve savunma alanlarında atılacak adımlar değerlendirilmiştir. PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele masaya yatırılırken, FETÖ terör örgütüne yönelik atılabilecek adımlar görüşülmüştür. Temaslar sırasında Suriye ve Irakta yaşanan gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır." diye konuştu.