Yelken’de Son Dokunuşlar
Milli Güreşçi Metehan Başar Dünya Şampiyonu
Anasayfa > Haberler > Türkiye'ye Mücadelesinde Destek Veriyoruz
Türkiye'ye Mücadelesinde Destek Veriyoruz
ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiye'ye PKK, DEAŞ gibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz." dedi

Beyaz Saray’daki baş başa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın açıklaması düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiyeye PKK, DEAŞ  gibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz.” dedi. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beyaz Saray’da ortak basın açıklaması yaptı. ABD Başkanı Trump, ABD ile Türkiye arasında çok eskiye dayanan köklü ilişkiler olduğuna vurgu yaptı. Trump, Kore Savaşında Türk ve Amerikan askerlerinin yan yana savaştığını ve Türk askerinin orada yaptıklarını unutmadıklarını kaydederek, Türkiye’nin Komünizme ve Sovyet yayılmacılığına karşı durduğunu hatırlattı. “Savaşlarda Türklerin cesareti efsanevidir.” diyen Trump, bugün de yeni bir terör tehdidiye karşı karşıya olunduğunu ve bu ortak düşmana karşı yine ortak mücadele edeceklerini vurguladı.

"Türk milletine desteklerimizi sunuyoruz"

Trump, “Türk halkı son yıllarda ve son dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Biz bu saldırıların mağdurlarına taziyelerimizi ve Türk milletine desteklerimizi sunuyoruz. Türkiyeye PKK, DEAŞ gibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz." şeklinde konuştu. ABD Başkanı Trump, sözlerine, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ortadoğuda barışı ve güvenliği sağlamak, ortak tehditlerle mücadele etmek ve tüm insanlarımız için haysiyetli bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum." şeklinde devam etti. Türkiye ile ekonomik ve ticari bağları güçlendirmek istediklerine vurgu yapan Trump, ilişkilerin iki ülkenin çıkarına olacak şekilde ekonomik temeller üzerinde yeniden inşa edilebileceğini kaydetti. “Türkiyenin Suriyedeki dehşet verici katliamların durdurulması için verilen çabalara liderlik etmesini takdir ediyoruz. Suriye iç savaşı tüm dünyayı şoke ediyor.” diyen Trump, Suriyede şiddeti azaltabilecek ve barışçı çözüme imkan sağlayacak her türlü adımı desteklediklerini dile getirdi.

Beyaz Saray önünde PYD/PKK yandaşlarına gösteri izni

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasındaki görüşme devam ederken Beyaz Saray önünde toplanan bir grup PYD/PKK yandaşı, terör örgütü lehine sloganlar atarak görüşmeyi protesto etti. Polisin, gruba tepki gösteren bazı Türk vatandaşlarına sert tavrı dikkati çekti. Terör örgütü destekçileri ellerinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri ve örgütsel paçavralar ile gösteri düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemek için Beyaz Saray önünde toplanan Türk vatandaşları da terör yandaşlarına tepki gösterdi. Grupların atışmasına polis müdahale etti. Polisin Türk vatandaşlarına ve medya mensuplarına karşı sergilediği sert tavır dikkati çekti. Anadolu Ajansı kameramanını tartaklayan polis, terör örgütü sempatizanlarının Beyaz Saray önündeki Lafayette Park’ta protestoya devam etmelerine izin verirken Türk vatandaşlarından parkı boşaltmalarını istedi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gösteri görüşme boyunca devam etti.